I-1 Karl-Marx-Orden

Oorkonde Volksmarine 1974

De "Volksmarine" - een onderdeel van het Nationale Volksleger ("Nationale Volksarmee - NVA") werd in januari 1974 onderscheiden met de Karl-Marx-Orde. Naar aanleiding van deze onderscheiding kregen medewerkers van de Volksmarine een oorkonde om hen te bedanken voor hun persoonlijke aandeel in het verkrijgen van deze hoge onderscheiding. 

De oorkonde is niet ondertekend, wel gedateerd: "Rostock Januar 1974". 

Het besluit om de orde toe te kennen is genomen door het Centraal Comité van de SED, de ministerraad van de DDR en het bestuur van de FDGB - de vakcentrale van de DDR. 

Tekst oorkonde

Auf der Grundlage / des gemeinsamen Beschlusses des Politbüros des ZK der SED / des Ministerrates der DDR und des Bundesvorstandes der FDGB / übder die Verleuhung hoher staatlicher Auszeichnungen / für hervorragende Leistungen im sozialistischen Wettbewerb / der / KARL-MARX-ORDEN / verliehen / Dank und Anerkennung für Ihren persönlichen Anteil / an dieser hohen Auszeichnung / Rostock, Januar 1974

Neues Deutschland - de SED-partijkrant - maakt melding van de toekenning van de Karl-Marx-orde aan de Volksmarine op 9 februari 1974.

laatste bewerking: 29 VIII 2018

pagina gemaakt: 21 V 2014