II 242 Bestenabzeichen der Kampfgruppen / Bestenabzeichen der Kampfgruppen in Silber
Type b
Het "Bestenabzeichen der Kampfgruppen" bestaat non-ferrometalen en is zilverkleurig. Het meet 24 bij 59,5 mm. Het bestaat uit twee gekruiste lauriertakjes met daarop een rode vlag (geëmailleerd).
Onder de vlag is een ovalen plaats vrijgelaten om een nummer aan te brengen dat correspondeerde met het aantal toekenningen. Beschikbaar waren losse Romeinse nummers I t/m X. Op het insigne is I (1) aangebracht - het betreft hier een onderscheiding van een persoon die voor de eerste keer werd onderscheiden met het "Bestenabzeichen der Kampgruppen". Het aangebrachte nummer is ook gemaakt van non-ferrometalen.
Type c
Het "Bestenabzeichen der Kampfgruppen" bestaat non-ferrometalen en is zilverkleurig. Het meet 24 bij 59,5 mm. Het bestaat uit twee gekruiste lauriertakjes met daarop een rode vlag (geëmailleerd). Type c heeft een grover reliëf dan type b. Onder de vlag is een ovalen plaats vrijgelaten om een nummer aan te brengen dat correspondeerde met het aantal toekenningen. Beschikbaar waren losse Romeinse nummers I t/m X.
Type
 d (1975 - 1980)
Het "Bestenabzeichen der Kampfgruppen in Silber" bestaat non-ferrometalen en is zilverkleurig. Het meet 21 bij 56,5 mm. Het bestaat uit twee gekruiste lauriertakjes met daarop een rode vlag (emaille geverfd).