I 152 / II 305 Leistungsabzeichen der Nationalen Volksarmee
Beschrijving Insignes Oorkonden 
152d Leistungsabzeichen der Nationalen Volksarmee www.ddrmedailles.nlType d (rond 1960)
Het "Leistungsabzeichen der Nationalen Volksarmee" (prestatie-insigne van het Nationale Volksleger) type d dateert van rond 1960. Het bronskleurige insigne is 35 mm breed en 45 mm hoog. De rand op de voorzijde van het insigne is afgezet met een eikentak. In het midden staat een NVA-soldaat met een machinepistool. Boven de soldaat wappert de DDR-vlag.  
Het staatswapen in de vlag is later aangebracht. Op 7 december 1959 besloot men dat de vlag op het "Leistungsabzeichen der Nationalen Volksarmee" ook getooid moest worden met het DDR- staatwapen. Daartoe heeft men het staatswapen in de reeds bestaande insignes geslagen. Dit is te zien aan de verdieping aan de achterzijde, maar ook aan het patroon van de vlag in het staatswapen - met name aan de bovenzijde. De achterzijde is glad (met een verdieping) en bevat een speld ter bevestiging van het insigne. Duidelijk is te zien dat de speld eerder op een andere plaats is aangebracht. Deze is verwijderd toen het staatswapen werd aangebracht in de vlag.
152f Leistungsabzeichen der Nationalen Volksarmee www.ddrmedailles.nlType f (1960 - 1984)
Het "Leistungsabzeichen der Nationalen Volksarmee" (prestatie-insigne van het Nationale Volksleger) type f dateert uit de periode 1960 en 1984. Het bronskleurige insigne is 36 mm breed en 46 mm hoog. De rand aan de voorzijde van het insigne is afgezet met een eikentak. In het midden staat een NVA-soldaat met een machinepistool. Boven de soldaat wappert de DDR-vlag. Het staatswapen in de vlag is - in tegenstelling tot het insigne van type d - meteen aangebracht tijdens het maken van de medaille. De achterzijde is glad en bevat een speld ter bevestiging van het insigne.