I 213 Verdienstmedaille der Organe des Ministeriums des Innern in Bronze
Oorkonde 1975
Een voorbeeld van een oorkonde behorende bij de "Verdienstmedaille der Organe des Ministeriums des Innern in Bronze". De oorkonde is uitgereikt aan Gerda Manders en gedateerd op 8 maart 1975. Zij was toen "Meister der VP" - een onderofficiersrang. De oorkonde is facsimile ondertekend door Friedrich Dickel, "Minister des Innern und Chef der Deutschen Volkspolizei" (minister van Binnenlandse Zaken en Chef van de Duitse volkspolitie). Hij vervulde beide functies van 1963 tot en met 1989.
Oorkonde 1978
Een voorbeeld van een oorkonde behorende bij de "Verdienstmedaille der Organe des Ministeriums des Innern in Bronze". De oorkonde is uitgereikt aan Roswitha Lehrke en gedateerd op 8 maart 1978. Zij was werkzaam bij het "Krankenhaus der Volkspolizei" (het ziekenhuis van de volkspolitie) in het chirurgisch collectief. Uit andere oorkonden blijkt dat Roswitha Lehrke ook werd onderscheiden met de "Verdienstmedaille der Organe des Ministeriums des Innern in Silber", "Verdienstmedaille der Organe des Ministeriums des Innern in Gold", "Medaille für treue Dienste in den bewaffneten Organen des Ministeriums des Innern für fünf Dienstjahre in Bronze", "Medaille für treue Dienste in den bewaffneten Organen des Ministeriums des Innern für 15 Dienstjahre", "Medaille für treue Dienste in den bewaffneten Organen des Ministeriums des Innern für 20 Dienstjahre""Medaille für treue Dienste in den bewaffneten Organen des Ministeriums des Innern für 25 Dienstjahre", "Medaille für ausgezeichnete Leistungen in den bewaffneten Organen des Ministeriums des Innern" en de titels "Kollektiv der sozialistischen Arbeit" en "Aktivist der sozialistischen Arbeit" De oorkonde is ondertekend (facsimile) door Friedrich Dickel. Hij was van 1963 tot 1989 minister van Binnenlandse Zaken en chef van de "Deutsche Volkspolizei". In 1965 werd Dickel bevorderd tot Generaloberst. Van 1967 tot 1989 was hij lid van het Centraal Comité van de SED. In 1984 werd hij bevorderd tot Armeegeneral, de hoogste militaire rang in de DDR.
Oorkonde 1985
Een voorbeeld van een oorkonde behorende bij de "Verdienstmedaille der Organe des Ministeriums des Innern in Bronze". De oorkonde is ondertekend (facsimile) door Friedrich Dickel. Hij was van 1963 tot 1989 minister van Binnenlandse Zaken en chef van de "Deutsche Volkspolizei".
De oorkonde is uitgereikt aan Prof. Dr. sc. Eberhard Fromm en gedateerd op 1 juli 1985. 
Fromm was werkzaam het "Institut für Gesellschaftswissenschaften beim ZK der SED" - het wetenschappelijke bureau van de partij. Later werd dit omgedoopt tot de  "Akademie für Gesellschaftswissenschaften beim ZK der SED". Hij werkte zowel voor de vakrichting ethiek als voor de vakrichting geschiedenis van de marxistisch-leninistische filosofie, beide een onderdeel van de leerstoel Filosofie.
Eberhard Fromm werd geboren in 1938 en groeide op in Wismar. In 1968 promoveerde hij op het thema "politiek en moraal in de politieke ethiek" waarin hij in het bijzonder inging op de geschiedenis van de DDR-filosofie. In 1980 werd hij hoogleraar marxistische-leninistische filosofie. Na de 'wende' werd hij werkloos - hij bleef lezingen geven.
Uit andere oorkonden blijkt dat Fromm ook werd onderscheiden met de titel "Kollektiv der sozialistischen Arbeit" - tot vijf keer toe.