I 316 Ehrenmedaille zum 40. Jahrestag der Deutschen Demokratischen Republik
316 Ehrenmedaille zum 40. Jahrestag der Deutsche Demokratische Republik http://www.ddrmedailles.nl316 Ehrenmedaille zum 40. Jahrestag der Deutsche Demokratische Republik http://www.ddrmedailles.nl316 Ehrenmedaille zum 40. Jahrestag der Deutsche Demokratische Republik www.ddrmedailles.nlOorkonde Dr. Rainer Voß
Een voorbeeld van een oorkonde behorende bij de "Ehrenmedaille zum 40. Jahrestag der Deutschen Demokratischen Republik". De oorkonde is ondertekend (facsimile) door Erich Honecker, de toenmalige voorzitter van de Staatsraad.
316 Ehrenmedaille zum 40. Jahrestag der Deutsche Demokratische Republik www.ddrmedailles.nl
Deze oorkonde is uitgereikt aan Dr. Rainer Voß op 7 oktober 1989; de officiële veertigste verjaardag van de DDR.316 Ehrenmedaille zum 40. Jahrestag der Deutsche Demokratische Republik www.ddrmedailles.nl
 
Oorkonde Generalleutnant Günter Möller
Deze oorkonde is identiek aan die die werd uitgereikt aan Dr. Rainer Voß. Deze oorkonde is uitgereikt aan Generalleutnant Günter Möller - hij werd eerder onderscheiden met de "Väterlandischer Verdienstorden in Silber", hij was toen overigens nog Generalmajor. 
Möller was werkzaam bij het ministerie van Staatsveiligheid (Ministerium für Staatssicherheit - MfS). Dr. Möller (28 maart 1934 - 28 december 2008) trad in 1952 toe tot het MfS. Uiteindelijk werd hij hoofd van de afdeling kader en scholing ("Hauptabteilung Kader und Schulung"). In 1977 promoveerde hij aan de juridische hogeschool van Potsdam. Na de "Wende" zette hij zich in voor rehabilitatie van medewerkers van het ministerie van Staatsveiligheid. Op deze foto (een 'still' van de ARD-televisie) is Möller afgebeeld in uniform.
De oorkonde is ondertekend (facsimile) door Erich Honecker.