I 316 Ehrenmedaille zum 40. Jahrestag der Deutschen Demokratischen Republik
316 Ehrenmedaille zum 40. Jahrestag der Deutsche Demokratische Republik www.ddrmedailles.nl316 Ehrenmedaille zum 40. Jahrestag der Deutsche Demokratische Republik www.ddrmedailles.nlOriginele uitgave
De goudkleurige "Ehrenmedaille zum 40. Jahrestag der Deutschen Demokratischen Republik" heeft een diameter van 30 mm. Op de voorzijde staat het staatswapen van de DDR. Op de achterzijde staat de tekst: "FÜR VERDIENSTE UM DIE DEUTSCHE DEMOKRATISCHE REPUBLIK" (voor verdienste in verband met de Duitse Democratische Republiek). De medaille is bevestigd aan een rood, rechthoekig stoffen lintje van 25 mm breed en 14,5 mm lang. Daarop is een metalen plaatje aangebracht van 11,5 bij 5,7 mm de tekst: "1949-1989". Bij de medaille hoorde geen los draagteken. Het lintje kon als zodanig worden gebruikt: de medaille is eenvoudig van het haakje te verwijderen. Bij de medaille hoorde deze oorkonde.
Versie met vijfhoekig lintje: NVA
De goudkleurige "Ehrenmedaille zum 40. Jahrestag der Deutschen Demokratischen Republik" heeft een diameter van 30 mm. Op de voorzijde staat het staatswapen van de DDR. Op de achterzijde staat de tekst: "FÜR VERDIENSTE UM DIE DEUTSCHE DEMOKRATISCHE REPUBLIK" (voor verdienste in verband met de Duitse Democratische Republiek). Deze versie van de medaille is bevestigd aan een vijfhoekig met rode stof overtrokken lintje. Deze versie heeft de rechterbaan boven - dit is de dracht van het Nationale Volksleger (NVA). Met dit lintje kon de medaille gemakkelijk gecombineerd worden met medailles met soortgelijke lintjes. Het lintje van de originele uitgave is beschikbaar als los draagteken - het haakje om de medaille aan op te hangen ontbreekt. Het draagteken meet 25 mm bij 14,5 mm. Daarop is een metalen plaatje aangebracht van 11,5 bij 5,7 mm de tekst: "1949-1989".
Versie met vijfhoekig lintje: MdI
De goudkleurige "Ehrenmedaille zum 40. Jahrestag der Deutschen Demokratischen Republik" heeft een diameter van 30 mm. Op de voorzijde staat het staatswapen van de DDR. Op de achterzijde staat de tekst: "FÜR VERDIENSTE UM DIE DEUTSCHE DEMOKRATISCHE REPUBLIK" (voor verdienste in verband met de Duitse Democratische Republiek). Deze versie van de medaille is bevestigd aan een vijfhoekig met rode stof overtrokken lintje. Deze versie heeft de linkerbaan boven - dit is de dracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken (MdI - Volkspolitie) en ministerie van Staatveiligheid. Met dit lintje kon de medaille gemakkelijk gecombineerd worden met medailles met soortgelijke lintjes. Het lintje van de originele uitgave is beschikbaar als los draagteken - het haakje om de medaille aan op te hangen ontbreekt. Het draagteken meet 25 mm bij 14,5 mm. Daarop is een metalen plaatje aangebracht van 11,5 bij 5,7 mm de tekst: "1949-1989".