I 277 Medaille für treue Pflichterfüllung in der Zivilverteidigung der Deutschen Demokratischen Republik in Gold
Oorkonde 1975
Een voorbeeld van een oorkonde behorende bij de "Medaille für treue Pflichterfüllung in der Zivilverteidigung der Deutschen Demokratischen Republik in Gold". De oorkonde is uitgereikt aan Oberst Heinrich Peters en gedateerd op 7 oktober 1975. 
De oorkonde is ondertekend met pen door 
Friedrich Dickel "Minister des Innern" (Minister van Binnenlandse Zaken) en "Chef der Deutschen Volkspolizei" én tot 1976 ook het hoofd van de civiele verdediging (Leiter der Zivilverteidigung), een soort Bescherming Burgerbevolking. facsimile. De oorkonde is ook van een droogstempel voorzien van de "Zivilverteidigung".
De oorkonde meet 30 bij 42 cm.
277c Medaille für treue Pflichterfüllung in der Zivilverteidigung der Deutsche Demokratische Republik in Gold http://www.ddrmedailles.nl277c Medaille für treue Pflichterfüllung in der Zivilverteidigung der Deutsche Demokratische Republik in Gold http://www.ddrmedailles.nlOorkonde 1977
Een voorbeeld van een oorkonde behorende bij de "Medaille für treue Pflichterfüllung in der Zivilverteidigung der Deutschen Demokratischen Republik in Gold". De oorkonde is uitgereikt aan Günther Radloff en gedateerd op 11 februari 1990. Waarschijnlijk was in eerste instantie de voornaam verkeerd getypt. Deze is namelijk weggekrabd en vervangen door Günther - evident met een andere typemachine getikt. 
De oorkonde is ondertekend (facsimile) door Fritz Peter (Leiter der Zivilverteidigung). Peter was van 1976 tot 1990 leider van de civiele verdediging. Op 1 maart 1974 werd Peter tot Generalleutnant bevorderd. Op de veertigste verjaardag van de DDR (7 oktober 1989) werd Peter tot Generaloberst bevorderd.