I 261 Medaille für hervorragende Leistungen in der chemischen Industrie der DDR
Beschrijving Medailles Oorkonden
Achtergronden
De "
Medaille für hervorragende Leistungen in der chemischen Industrie der DDR" (medaille voor superieure prestaties in de chemische industrie van de DDR) werd ingesteld op 30 januari 1975. De medaille werd toegekend voor superieure prestaties bij het vervullen van de door de staat opgestelde productiedoelstellingen en voor langjarige ten voorbeeldstrekkende inzet voor de chemische industrie. De medaille werd toegekend aan individuen in bedrijven en organisaties die onder het ministerie van Chemische Industrie en het ministerie voor Industrie en Levensmiddelenindustrie vielen. Een individu kon slechts een maal met deze medaille worden onderscheiden. Bij de medaille hoorden een oorkonde en geldpremie. De toekenning gebeurde door de minister van Chemische Industrie op de 'Dag van de Chemiearbeiders' - de tweede zondag van november. Per jaar kon de medaille maximaal 100 keer worden toegekend. De medaille werd op de linkerborst gedragen.
Typen medailles
In de "DDR Spezialkatalog Band I" van Bartel worden twee typen onderscheiden van de "Medaille für hervorragende Leistungen in der chemischen Industrie der DDR".
 1975 -  a   goudkleurig non-ferrometalen
         - 1990  b  vermessingde non-ferrometalen

261b Medaille für hervorragende Leistungen in der chemischen Industrie der DDR http://www.ddrmedailles.nl
Bronnen
Frank Bartel, Auszeichnungen der Deutschen Demokratischen Republik von der Anfängen bis zur Gegenwart, Berlin 1979, p.172.
Frank Bartel, DDR Spezialkatalog 1949-1990 Band I, Staatliche Auszeichnungen, Berlin, 2003, p.96-98.
Günther Tautz, Orden, Preise und Medaillen. Staatliche Auszeichnungen der Deutschen Demokratischen Republik, Leipzig, 1980, p.66.