I 251 Medaille für treue Dienste im Gesundheits- und Sozialwesen in Silber - Medailles
Beschrijving Medailles
Type c
Type c is van ijzer gemaakt dat vernikkeld is.De zilverkleurige medaille heeft een doorsnede van 30 mm. Aan de voorzijde staat een esculaap om geven door twee lauriertakjes. Daar omheen staat de tekst: "FÜR TREUE DIENSTE IM GESUNDHEITS- UND SOZIALWESEN" (voor trouwe dienst in de gezondheids- en sociale sector). 
Op de achterzijde staat het staatswapen van de DDR. Daar om heen staat "DEUTSCHE DEMOKRATISCHE REPUBLIK". Deze tekst wordt omringd door twee lauriertakjes. 
De afgebeelde medaille is bevestigd aan een vijfhoekig lintje met een blauwe, witte, grijze, witte en blauwe verticale baan. Dit was geen officiële uitgave. Zo'n lintje werd wel gemaakt zodat de medaille gemakkelijk gecombineerd kon worden met andere medailles met een vijfhoekig lintje. In dit voorbeeld is sprake van een lintje zoals dat gedragen werd door medewerkers van het ministerie van Binnenlandse Zaken of het ministerie van Staatsveiligheid: de linkerbaan bovenop. Medewerkers van het ministerie van Nationale Verdediging droegen de rechterbaan bovenop. De medaille kende geen los draagteken.