I-236 / 1-228 Medaille "Vorbildliches Lehrlingskollektiv im sozialistischen Berufswettbewerb"
Beschrijving Medailles
Type c (1976 - 1989)
 
De medaille "Vorbildliches Lehrlingskollektiv im sozialistischen Berufswettbewerb" (model-leerlingencollectief in de socialistische beroepenwedstrijd) is een goudkleurig vierkant dat staat op een hoek. Het is 23 mm breed. Aan de onderzijde staan twee handen die een handdruk geven. Daarboven is het embleem van de socialistische beroepenwedstrijd weergegeven: een hamer, een passer, een opengeslagen boek en twee aren. In het blauwe vlak dat het embleem omvat staat "VORBILDLICHES LEHRLINGSKOLLEKTIV". De voorzijde is overtrokken met een polyester laagje.
Op de achterzijde is de volgende tekst aangebracht: "SOZIALISTISCHER BERUFSWETTBEWERB DER LEHRLINGE DER DDR"(socialistische beroepenwedstrijd van de leerlingen van de DDR).
De medaille is bevestigd aan een metalen draagteken met horizontale banen: blauw, wit, blauw. Daarop is het embleem van de socialistische beroepenwedstrijd weergegeven: een hamer, een passer, een opengeslagen boek en twee aren. Ook dit draagteken heeft een polyester laagje.