I 204 Medaille für treue Dienste in den Kampfgruppen in Gold für 25 Dienstjahre
Beschrijving Medailles Oorkonden
204c Medaille für treue Dienste in den Kampfgruppen für 25 Dienstjahre http://www.ddrmedailles.nl204c Medaille für treue Dienste in den Kampfgruppen für 25 Dienstjahre http://www.ddrmedailles.nl/Oorkonde 1978
Een voorbeeld van een oorkonde behorende bij de "Medaille für treue Dienste in den Kampfgruppen in Gold für 25 Dienstjahre". De oorkonde is uitgereikt aan "Genossen" (kameraad) Fritz Meier (op een andere oorkonde uitgereikt aan dezelfde persoon gespeld als Meyer) op 7 oktober 1978. De oorkonde is ondertekend (facsimile) door Friedrich Dickel. Hij was van 1963 tot 1989 minister van Binnenlandse Zaken en chef van de "Deutsche Volkspolizei". 1978 was het eerste jaar waarin deze medaille werd toegekend. Op de achterzijde van de oorkonde bevindt zich een klein blok dat vermoedelijk te maken heeft met de financiële bijdrage die de ontvanger krijgt. Er staat een stempel op van de Duitse Volkspolitie BS. Amt Wismut AB. Crossen / Seelingstädt. Het gaat hier om een afdeling van de bedrijfspolitie (BS = Betriebsschutz) van Wismut waar de uraniumwinning plaatsvond.
Op de foto rechts is een aantal leden van de "Kampfgruppen" te zien, onder hen Fritz Meier - degene die de oorkonde ontving. Hij is ook afgebeeld op de andere foto op een feestelijke gelegenheid waar hij iets krijgt uitgereikt.