I 184 Verdienstmedaille der Kampfgruppen der Arbeiterklasse in Silber
Type d (1983 - 1984)
De zilverkleurige medaille heeft een diameter van 31,5 mm. De medaille is tussen 1983 en 1984 geproduceerd. Op de voorzijde is "Brandenburger Tor" afgebeeld met daarvoor staand een lid van de "Kampfgruppen der Arbeiterklasse" en een soldaat van het Nationale Volksleger. Ook zijn de staatsvlag van de DDR en de vlag van de arbeidersklasse afgebeeld. Dit alles is omgeven door de tekst: "FÜR HERVORRAGENDE KAMPF- UND EINSATZBEREITSCHAFT" (voor superieure strijdbaarheid en inzetbereidheid). 
Op de achterzijde staan een passer en een hamer afgebeeld omgeven door twee aren. Dit geheel is weer omgeven door een 23 mm in doorsnede parelrand die op zijn beurt weer is om geven door vier lauriertwijgjes. Op dit type van de medaille ontbreekt de opstaande rand aan de achterzijde.
De medaille heeft een vijfhoekig lintje dat overtrokken is met een stof met respectievelijk een rode, smalle witte, brede rode, zwarte, rode, gele, brede rode, smalle witte en rode baan. Het draagteken heeft dezelfde kleuren.
Type f (1988 - 1989)
De zilverkleurige medaille heeft een diameter van 32 mm en glanzend vernikkeld. De medaille is tussen 1988 en 1989 geproduceerd. Op de voorzijde is "Brandenburger Tor" afgebeeld met daarvoor staand een lid van de "Kampfgruppen der Arbeiterklasse" en een soldaat van het Nationale Volksleger. Ook zijn de staatsvlag van de DDR en de vlag van de arbeidersklasse afgebeeld. Dit alles is omgeven door de tekst: "FÜR HERVORRAGENDE KAMPF- UND EINSATZBEREITSCHAFT" (voor superieure strijdbaarheid en inzetbereidheid).
Op de achterzijde staan een passer en een hamer afgebeeld omgeven door twee aren. Dit geheel is weer omgeven door een 23 mm in doorsnede parelrand die op zijn beurt weer is om geven door vier lauriertwijgjes. Dit type van de medaille heeft een opstaande rand aan de achterzijde.
De medaille heeft een vijfhoekig lintje dat overtrokken is met een stof met respectievelijk een rode, smalle witte, brede rode, zwarte, rode, gele, brede rode, smalle witte en rode baan. Het draagteken heeft dezelfde kleuren.