I 183 Verdienstmedaille der Kampfgruppen der Arbeiterklasse in Gold
183 e Verdienstmedaille der Kampfgruppen der Arbeiterklasse in Gold www.ddrmedailles.nl
Oorkonde 1984
Een voorbeeld van een oorkonde behorende bij de "Verdienstmedaille der Kampfgruppen der Arbeiterklasse in Gold". De oorkonde is uitgereikt aan Genosse Paul Simon op 1 mei 1984. De oorkonde is ondertekend (facsimile) door Friedrich Dickel. Hij was van 1963 tot 1989 minister van Binnenlandse Zaken en chef van de "Deutsche Volkspolizei". In 1965 werd Dickel bevorderd tot "Generaloberst". Van 1967 tot 1989 was hij lid van het Centraal Comité van de SED. Op 7 oktober 1984 werd hij bevorderd tot "Armeegeneral", de hoogste militaire rang in de DDR.
183e Verdienstmedaille der Kampfgruppen der Arbeiterklasse in Gold www.ddrmedailles.nlOorkonde 1985
Een voorbeeld van een oorkonde behorende bij de "Verdienstmedaille der Kampfgruppen der Arbeiterklasse in Gold". Deze oorkonde is van een ander type dan die weergegeven hierboven. Deze oorkonde is uitgereikt aan Generalmajor Heinz Geyer op 1 mei 1985. Hij was werkzaam bij het "Ministerium für Staatssicherheit der DDR" en meer in het bijzonder vanaf 1982 als stafchef van de afdeling "Hauptverwaltung Aufklärung" (HVA, of HV A). Deze afdeling was de buitenlandse veiligheidsdienst van de DDR - ze waren verantwoordelijk voor de politieke, militaire, economische en technische spionage. 
Geyer werd geboren op 30 april 1929. Hij volgde vanaf 1943 een opleiding tot kapper. Vanwege dienstplicht moest hij zijn opleiding onderbreken.
Geyer, Heinz - Zeitzeichen. 40 Jahre Spionageabwehr und Aufklärung www.ddrmedailles.nlIn 1945 trad hij toe tot het Sowjetleger. Na de oorlog vervolgde hij zijn kappersopleiding en werd lid van de KPD die later in de SED opging. In 1949 ging naar de "Schule der Volkspolizei". Een jaar later ging hij werken voor het "Ministerium für Staatssicherheit der DDR". Heinz Geyer overleed op 3 juni 2008. Hij heeft een boek geschreven over zijn leven in dienst van de DDR-spionage: "Zeitzeichen. 40 Jahre Spionageabwehr und Aufklärung".
Deze oorkonde is facsimile ondertekend door Friedrich Dickel, minister van Binnenlandse Zaken en chef van de "Deutsche Volkspolizei".