I 183 Verdienstmedaille der Kampfgruppen der Arbeiterklasse in Gold
Type f (1988 - 1989)
De goudkleurige, vermessingde, medaille heeft een diameter van 32 mm. Op de voorzijde is "Brandenburger Tor" afgebeeld met daarvoor staand een lid van de "Kampfgruppen der Arbeiterklasse" en een soldaat van het Nationale Volksleger. Ook zijn de staatsvlag van de DDR en de vlag van de arbeidersklasse afgebeeld. Dit alles is omgeven door de tekst: "FÜR HERVORRAGENDE KAMPF- UND EINSATZBEREITSCHAFT" (voor superieure strijdbaarheid en inzetbereidheid).
Op de achterzijde staan een passer en een hamer afgebeeld omgeven door twee aren. Dit geheel is weer omgeven door een 23 mm in doorsnede parelrand die op zijn beurt weer is om geven door vier lauriertwijgjes.
De medaille wordt aan een vijfhoekig lintje gedragen dat overtrokken is met een stof met respectievelijk een rode, smalle gele, brede rode, zwarte, rode, gele, brede rode, smalle gele en rode baan. Het draagteken heeft dezelfde kleuren.
Type f (1988 - 1989)
De goudkleurige medaille heeft een diameter van 32 mm en glanzend vermessing. De medaille is tussen 1988 en 1989 geproduceerd. Op de voorzijde is "Brandenburger Tor" afgebeeld met daarvoor staand een lid van de "Kampfgruppen der Arbeiterklasse" en een soldaat van het Nationale Volksleger. Ook zijn de staatsvlag van de DDR en de vlag van de arbeidersklasse afgebeeld. Dit alles is omgeven door de tekst: "FÜR HERVORRAGENDE KAMPF- UND EINSATZBEREITSCHAFT" (voor superieure strijdbaarheid en inzetbereidheid). 
Op de achterzijde staan een passer en een hamer afgebeeld omgeven door twee aren. Dit geheel is weer omgeven door een 23 mm in doorsnede parelrand die op zijn beurt weer is om geven door vier lauriertwijgjes. Dit type van de medaille heeft een opstaande rand aan de achterzijde.
De medaille heeft een vijfhoekig lintje dat overtrokken is met een stof met respectievelijk een rode, smalle witte, brede rode, zwarte, rode, gele, brede rode, smalle witte en rode baan. Het draagteken heeft dezelfde kleuren.
Type f is hier afgebeeld samen de "Verdienstmedaille der Kampfgruppen in Silber type f" en de "Verdienstmedaille der Kampfgruppen in Bronze type f".