I-174 Verdienstmedaille der Deutschen Demokratischen Republik

Oorkonde 1974 I
Deze oorkonde behorende bij de "Verdienstmedaille der Deutschen Demokratischen Republik" is gedateerd in januari 1974 en uitgereikt aan Gisela Kranz. De oorkonde is facsimile ondertekend door: Erich Honecker ("Erster Sekretär des Zentralkomitees der SED"), Willi Stoph ("Vorsitzender des Staatsrates der DDR"), Horst Sindermann ("Vorsitzender des Ministerrates der DDR") en Herbert Warnke ("Vorsitzender des Bundesvorstandes des FDGB"). Kranz werd geëerd voor haar bijdrage aan de economische doelen van 1973.
.
Gisela Kranz werd per brief gefeliciteerd door de voorzitter en partijsecretaris van de afdeling "Gesundheits- und Sozialwesen" van de "Rat des Stadtbeirks Berlin-Treptow". Daaruit leren we dat Kranz kinderarts is en tevens gemeenteraadslid van het stadsdeel Berlin-Treptow. 
Een foto van de uitreiking (gemaakt door Foto-Atelier Willamowski) is bewaard gebleven. Onbekend is welke dame Gisela Kranz is. Ik vermoed echter dat het gaat om de tweede persoon van links, omdat zij een "Medaille für treue Dienste im Gesuntheits- und Sozialwesen" lijkt te dragen. Overigens draagt ze ook de medaille die hoort bij de eretitel "Aktivist der sozialistischen Arbeit".

Tekst oorkonde

IN ANERKENNUNG
HERVORRAGENDER LEISTUNGEN UND ERGEBNISSE
IM SOZIALISTISCHEN WETTBEWERB
ZUR ERFÜLLUNG UND ÜBERFÜLLUNG
DES VOLKSWIRTSCHAFTSPLANES 1973

WIRD

Gisela Kranz
DIE 
VERDIENSTMEDAILLE DER DDR
VERLIEHEN

ERSTER SEKRETÄR DES ZENTRALKOMOTEES DER SED
VORSITZENDER DES STAATSRATES DER DDR
VORSITZENDER DES MINISTERRATES DER DDR
VORSITZENDER DES BUNDESVORSTANDES DES fdgb

BERLIN, JANUAR 1974