173 Medaille für ausgezeichnete Leistungen in landwirtschaftlichen Produktionsgenossenschaften
Type b 1965 - 1985
Type b dateert uit de periode 1962 - 1985. Type b meet 28,5 mm en is van non-ferrometalen gemaakt. Aan de voorzijde staat met grote letters: "LPG", dat staat voor "landwirtschaftlichen Produktionsgenossenschaften" (collectieve landbouw). Daar omheen staan twee aren. Aan de buitenzijde staat de tekst: "FÜR AUSGEZEICHNETE LEISTUNGEN" (voor uitstekende prestaties). Aan de linker- en rechterzijde staan vijf gestileerde bloemen. 
Op de achterzijde staat het staatswapen van de DDR. De medaille is bevestigd aan groen rechthoekig lintje met in het midden verticaal een zwarte, rode en gele baan; de Duitse vlag symboliserend. Deze medaille kende geen apart los draagteken. 
Type b 1965 - 1985: vijfhoekig lintje
Type b dateert uit de periode 1962 - 1985. Type b meet 28,5 mm en is van non-ferrometalen gemaakt. Aan de voorzijde staat met grote letters: "LPG", dat staat voor "landwirtschaftlichen Produktionsgenossenschaften"(collectieve landbouw). Daar omheen staan twee aren. Aan de buitenzijde staat de tekst: "FÜR AUSGEZEICHNETE LEISTUNGEN" (voor uitstekende prestaties). Aan de linker- en rechterzijde staan vijf gestileerde bloemen. Op de achterzijde staat het staatswapen van de DDR. Deze medaille kende geen apart los draagteken.
De afgebeelde medaille is bevestigd aan een vijfhoekig lintje. Dit was geen officiële uitgave. Zo'n lintje werd wel gemaakt zodat de medaille gemakkelijk gecombineerd kon worden met andere medailles met een vijfhoekig lintje. In dit voorbeeld is sprake van een lintje zoals dat gedragen werd door medewerkers van het ministerie van Binnenlandse Zaken of het ministerie van Staatsveiligheid: de linkerbaan bovenop. Medewerkers van het ministerie van Nationale Verdediging droegen de rechterbaan bovenop.