I 171 Medaille für treue Dienste in der Freiwilligen Feuerwehr in Silber
Beschrijving Medailles
171d Medaille für treue Dienste in der Freiwilligen Feuerwehr in Silber www.ddrmedailles.nl171d Medaille für treue Dienste in der Freiwilligen Feuerwehr in Silber www.ddrmedailles.nlType d (1988 - 1990)
De zilverkleurige medaille is van vernikkelde non-ferrometalen gemaakt en is uitgebracht tussen 1988 en 1990. De medaille meet 32 mm. Aan de voorzijde staat het embleem van de vrijwillige brandweer: een brandweerhelm met daarachter twee gekruiste bijlen. Daarboven staat de tekst: "FÜR TREUE DIENSTE" (voor trouwe dienst). Onder het embleem staan twee gekruiste lauriertakken. 
Op de achterzijde staat het staatswapen van de DDR. De medaille is bevestigd aan een rechthoekig lintje met de verticale banen wit, blauw, rood, blauw, wit.
De afgebeelde medaille is bevestigd aan een vijfhoekig lintje. Hoewel deze voor 1978 te koop waren, betreft dit voorbeeld een onofficiële uitgave. Zo'n lintje werd wel gemaakt zodat de medaille gemakkelijk gecombineerd kon worden met andere medailles met een vijfhoekig lintje. In dit voorbeeld is sprake van een lintje zoals dat gedragen werd door medewerkers van het ministerie van Binnenlandse Zaken of het ministerie van Staatsveiligheid: de linkerbaan bovenop. Medewerkers van het ministerie van Nationale Verdediging droegen de rechterbaan bovenop.
Deze medaille kende geen apart los draagteken.