I 158 Medaille für treue Dienste bei der Deutsche Reichsbahn in Silber
Type f (1973 - 1990)
Type f meet 32 mm en werd tussen 1973 en 1990 toegekend. Op de zilverkleurige medaille is aan de voorzijde een gevleugeld wiel afgebeeld - het symbool van de "Deutsche Reichsbahn". Dit wiel is omringd door een laurierkrans. 
Op de achterzijde staat de tekst: "FÜR TREUE DIENSTE". Daarboven staat het staatswapen van de DDR. 
De medaille is bevestigd aan een rechthoekig met blauw stof overtrokken draagteken. Het losse draagteken is uitgevoerd in dezelfde stof, met plastic overtrokken waarop een miniatuur gevleugeld wiel is aangebracht.
Type f
Type f meet 32 mm en werd tussen 1973 en 1990 toegekend. Op de zilverkleurige medaille is aan de voorzijde een gevleugeld wiel afgebeeld - het symbool van de "Deutsche Reichsbahn". Dit wiel is omringd door een laurierkrans.
Op de achterzijde staat de tekst: "FÜR TREUE DIENSTE". Daarboven staat het staatswapen van de DDR. Deze inofficiële uitgave is bevestigd aan een vijfhoekig lintje. Zo'n lintje werd wel gemaakt zodat de medaille gemakkelijk gecombineerd kon worden met andere medailles met vijfhoekig lintjes. In dit voorbeeld is sprake van een lintje zoals dat gedragen werd door medewerkers van het ministerie van Binnenlandse Zaken of het ministerie van Staatsveiligheid: de linkerbaan bovenop. Medewerkers van het ministerie voan Nationale Verdediging droegen de rechterbaan bovenop. Het losse draagteken is uitgevoerd in dezelfde stof, met plastic overtrokken waarop een miniatuur gevleugeld wiel is aangebracht.