I 151 Medaille für treue Dienste in der Nationalen Volksarmee in Bronze
151a Medaille für treue Dienste in der Nationale Volksarmee für 5 Dienstjahre www.ddrmedailles.nlOorkonde Stoph 1957 
Een voorbeeld van een oorkonde voor de "Medaille für treue Dienste in der Nationalen Volksarmee in Bronze für 5 Dienstjahre". De oorkonde is op 1 maart 1957 (de eerste dag waarop de medailles werden uitgereikt) gedateerd en toegekend aan Oberleutnant Rudolf Winkler. De oorkonde is genummerd: 10964. Dit nummer stond ook op de bijbehorende medaille; deze is omgeruild voor een niet genummerde versie vanwege een aanpassing van de staatsvlag. Daar werd het staatswapen aan toegevoegd. De medaille die is afgebeeld op de oorkonde heeft nog geen staatswapen op de vlag.
Generaloberst Willi Stoph, de toenmalige minister van Nationale Verdediging ("Minister für Nationale Verteidigung") heeft de oorkonde facsimile ondertekend.
Interessant om te zien is dat het lintje van de afgebeelde medaille niet overeenstemt met de medaille voor trouwe dienst in het Nationale Volksleger, maar met die van zijn voorloper de "Medaille für treue Dienste in der kasernierten Volkspolizei".
Oorkonde Mielke 1959
 
Een voorbeeld van een oorkonde voor de "Medaille für treue Dienste in der Nationalen Volksarmee in Bronze für 5 Dienstjahre".
De oorkonde is op 8 februari 1959 gedateerd en uitgereikt aan Feldwebel Günter Schmidt. 
De oorkonde is ondertekend door Erich Mielke, de Minister van Staatsveiligheid (Minister für Staatssicherheit). (Het betreft een gestempelde handtekening.) Medewerkers van dit ministerie werden ook onderscheiden met de trouwe-dienst-medailles van de NVA. De medaille die is afgebeeld op de oorkonde heeft nog geen staatswapen op de vlag. De oorkonde is van type 1B; classificatie volgens Pickard.
151f Medaille für treue Dienste in der Nationale Volksarmee für 5 DienstjahreOorkonde Mielke 1966 
Een voorbeeld van een oorkonde voor de "Medaille für treue Dienste in der Nationalen Volksarmee in Bronze für 5 Dienstjahre". De oorkonde is op 7 oktober 1966 gedateerd en uitgereikt aan Feldwebel Helmut Fisher. De oorkonde is ondertekend door Erich Mielke, de Minister van Staatsveiligheid (Minister für Staatssicherheit). (Het betreft een gestempelde handtekening.) Medewerkers van dit ministerie werden ook onderscheiden met de trouwe-dienst-medailles van de NVA. De oorkonde is van type 2A; classificatie volgens Pickard.
Oorkonde Hoffmann 1967
 
Een voorbeeld van een oorkonde voor de "Medaille für treue Dienste in der Nationalen Volksarmee in Bronze für 5 Dienstjahre". De oorkonde is op 7 oktober 1967 gedateerd en uitgereikt aan Bruno Wagner.
De oorkonde is facsimile ondertekend door de minister van "Nationale Verteidigung" Armeegeneral Heinz Hoffmann.
De oorkonde is voorzien van een NVA-droogstempel met het nummer 306.
Medaille für treue Dienste  www.ddrmedailles.nlOorkonde Eppelmann 1990
Op 12 april 1990 werd Rainer Eppelmann "Minister für Abrüstung und Verteidigung der DDR" (minister van ontwapening en verdediging van de DDR). Als minister volgde hij Admiral Theodor Hoffmann op die minister van Nationale Verdediging was. Het ministerschap van Eppelmann eindigde tegelijk met het einde van de DDR: 2 oktober 1990. Hier is een blanco oorkonde afgebeeld die facsimile is ondertekend door Eppelmann. De oorkonde kon voor elke medaille voor trouwe dienst van het ministerie worden uitgereikt.