I 150 Medaille für treue Dienste in der Nationalen Volksarmee in Silber für 10 Dienstjahre
150b Medaille für treue Dienste in der Nationale Volksarmee für 10 Dienstjahre Punze 900 (2) www.ddrmedailles.nlType b (1959)
De "Medaille für treue Dienste in der Nationalen Volksarmee in Silber für 10 Dienstjahre" type b dateert uit 1959. De zilveren medaille heeft een diameter van 34,7 mm. De medaille heeft een zilvermerk "900" (van type 2) in de rand staan. Op de voorzijde staat de staatsvlag van de DDR en de vlag van de arbeidersklasse. (In deze eerste uitvoering kende de medaille geen staatwapen op de Duitse vlag. Op 1 oktober 1959 werd een wet van kracht die regelde dat de staatsvlag aan beide zijden getooid zou gaan worden met het staatswapen van de DDR. De minister van Nationale Verdediging preludeerde hierop door op 16 september 1959 te besluiten dat ook de "Medaille für treue Dienste in der Nationale Volksarmee" moest worden gewijzigd.
150b Medaille für treue Dienste in der Nationale Volksarmee für 10 Dienstjahre Punze 900 (2) www.ddrmedailles.nlVanaf dat moment kreeg de medaille dan ook een staatswapen op de voorste vlag. Reeds toegekende medailles zonder staatswapen werden omgeruild voor een nieuwe met staatswapen. Hierdoor zijn de medailles zonder staatswapen vrij zeldzaam.)
Onder de twee vlaggen op de voorzijde staat "DDR". Links en rechts daarvan staat een eikentak met drie bladeren en een eikel. Dit alles wordt omgeven door de tekst: "FÜR TREUE DIENSTE" (voor trouwe dienst) en "NATIONALE VOLKSARMEE" (nationale volksleger). Op de achterzijde staat het staatswapen van de DDR omgeven door de tekst: "FÜR DEN SCHUTZ DER ARBEITER UND BAUERN-MACHT" (voor de bescherming van de arbeiders- en boerenmacht). Om de tekst staan twee lauriertwijgjes heen. De medaille is bevestigd aan een vijfpuntig lintje, dat overtrokken is met een stof met respectievelijk een zwarte, rode, gele, groene, witte, groene, gele, rode en zwarte baan. Het draagteken heeft dezelfde kleuren. 
150c Medaille für treue Dienste in der Nationale Volksarmee für 10 Dienstjahre www.ddrmedailles.nlType c (1960-1961)
De "Medaille für treue Dienste in der Nationalen Volksarmee in Silber für 10 Dienstjahre" type c dateert uit de periode 1960-1961. De zilveren medaille heeft een diameter van 34,9 mm. De medaille heeft een zilvermerk "900" (van type 1) in de rand staan. Op de voorzijde staat de staatsvlag van de DDR en de vlag van de arbeidersklasse. (In deze tweede uitvoering kende de medaille het staatwapen op de Duitse vlag. Op 1 oktober 1959 werd een wet van kracht die regelde dat de staatsvlag aan beide zijden getooid zou gaan worden met het staatswapen van de DDR. De minister van Nationale Verdediging preludeerde hierop door op 16 september 1959 te besluiten dat ook de "Medaille für treue Dienste in der Nationale Volksarmee" moest worden gewijzigd. Vanaf dat moment kreeg de medaille dan ook een staatswapen op de voorste vlag. Reeds toegekende medailles zonder staatswapen werden omgeruild voor een nieuwe met staatswapen.)
150c Medaille für treue Dienste in der Nationale Volksarmee für 10 Dienstjahre Punze (1) 900 www.ddrmedailles.nlOnder de twee vlaggen op de voorzijde staat "DDR". Links en rechts daarvan staat een eikentak met drie bladeren en een eikel. Dit alles wordt omgeven door de tekst: "FÜR TREUE DIENSTE" (voor trouwe dienst) en "NATIONALE VOLKSARMEE" (nationale volksleger). Op de achterzijde staat het staatswapen van de DDR omgeven door de tekst: "FÜR DEN SCHUTZ DER ARBEITER UND BAUERN-MACHT" (voor de bescherming van de arbeiders- en boerenmacht). Om de tekst staan twee lauriertwijgjes heen. De medaille is bevestigd aan een vijfpuntig lintje, dat overtrokken is met een stof met respectievelijk een zwarte, rode, gele, groene, witte, groene, gele, rode en zwarte baan. Het draagteken heeft dezelfde kleuren.
150d Medaille für treue Dienste in der Nationale Volksarmee für 10 Dienstjahre Punze 900 - 3 www.ddrmedailles.nl150d Medaille für treue Dienste in der Nationale Volksarmee für 10 Dienstjahre Punze 900 - 3 www.ddrmedailles.nlType d (1962-1963)
De "Medaille für treue Dienste in der Nationalen Volksarmee in Silber für 10 Dienstjahre" type d dateert uit de periode 1962-1963. De zilveren medaille heeft een diameter van 34,9 mm. Op de voorzijde staat de staatsvlag van de DDR met staatswapen en de vlag van de arbeidersklasse. Onder de twee vlaggen op de voorzijde staat "DDR". Links en rechts daarvan staat een eikentak met drie bladeren en een eikel. Dit alles wordt omgeven door de tekst: "FÜR TREUE DIENSTE" (voor trouwe dienst) en "NATIONALE VOLKSARMEE" (nationale volksleger).
Op de achterzijde staat het staatswapen van de DDR omgeven door de tekst: "FÜR DEN SCHUTZ DER ARBEITER UND BAUERN-MACHT" (voor de bescherming van de arbeiders- en boerenmacht). Om de tekst staan twee lauriertwijgjes heen. Boven de kruising van de twee takjes is een zilvermerk "900" aangebracht van type 3. De medaille is bevestigd aan een vijfpuntig lintje, dat overtrokken is met een stof met respectievelijk een zwarte, rode, gele, groene, witte, groene, gele, rode en zwarte baan. Het draagteken heeft dezelfde kleuren.
150e Medaille für treue Dienste in der Nationale Volksarmee für 10 Dienstjahre Punze 900 - 7 www.ddrmedailles.nl150e Medaille für treue Dienste in der Nationale Volksarmee für 10 Dienstjahre Punze 900 - 7 www.ddrmedailles.nlType e (1964-1966)
De "Medaille für treue Dienste in der Nationalen Volksarmee in Silber für 10 Dienstjahre" type e dateert uit de periode 1964-1966. De zilveren medaille heeft een diameter van 34,9 mm. Op de voorzijde staat de staatsvlag van de DDR met staatswapen en de vlag van de arbeidersklasse. Onder de twee vlaggen op de voorzijde staat "DDR". Links en rechts daarvan staat een eikentak met drie bladeren en een eikel. Dit alles wordt omgeven door de tekst: "FÜR TREUE DIENSTE" (voor trouwe dienst) en "NATIONALE VOLKSARMEE" (nationale volksleger).
Op de achterzijde staat het staatswapen van de DDR omgeven door de tekst: "FÜR DEN SCHUTZ DER ARBEITER UND BAUERN-MACHT" (voor de bescherming van de arbeiders- en boerenmacht). Om de tekst staan twee lauriertwijgjes heen. Onder de kruising van de twee takjes is een zilvermerk "900" aangebracht van type 4, 5 (bovenste), 6, 7 (onderste) of 8. De medaille is bevestigd aan een vijfpuntig lintje, dat overtrokken is met een stof met respectievelijk een zwarte, rode, gele, groene, witte, groene, gele, rode en zwarte baan. Het draagteken heeft dezelfde kleuren.
Type g (1972-1976)
De "Medaille für treue Dienste in der Nationalen Volksarmee in Silber für 10 Dienstjahre" type g dateert uit de periode 1964-1966. De zilverkleurige medaille, gemaakt van non-ferrometalen, heeft een diameter van 34,9 mm. Op de voorzijde staat de staatsvlag van de DDR met staatswapen en de vlag van de arbeidersklasse. Op deze versie is het staatswapen op de vlag veranderd; het is te herkennen aan de verdiepte ring rondom het wapen. Onder de twee vlaggen op de voorzijde staat "DDR". Links en rechts daarvan staat een eikentak met drie bladeren en een eikel. Dit alles wordt omgeven door de tekst: "FÜR TREUE DIENSTE" (voor trouwe dienst) en "NATIONALE VOLKSARMEE" (nationale volksleger). Op de achterzijde staat het staatswapen van de DDR omgeven door de tekst: "FÜR DEN SCHUTZ DER ARBEITER UND BAUERN-MACHT" (voor de bescherming van de arbeiders- en boerenmacht). Om de tekst staan twee lauriertwijgjes heen. De medaille is bevestigd aan een vijfpuntig lintje, dat overtrokken is met een stof met respectievelijk een zwarte, rode, gele, groene, witte, groene, gele, rode en zwarte baan. Het draagteken heeft dezelfde kleuren.
150h Medaille für treue Dienste in der Nationale Volksarmee für 10 Dienstjahre Punze 900 - 10 www.ddrmedailles.nl150h Medaille für treue Dienste in der Nationale Volksarmee für 10 Dienstjahre Punze 900 - 10 www.ddrmedailles.nl150h Medaille für treue Dienste in der Nationale Volksarmee für 10 Dienstjahre Punze 900 (5) www.ddrmedailles.nlType h (1972)
De "Medaille für treue Dienste in der Nationalen Volksarmee in Silber für 10 Dienstjahre" type h dateert uit 1972. De zilveren medaille heeft een diameter van 34,9 mm. Op de voorzijde staat de staatsvlag van de DDR met staatswapen en de vlag van de arbeidersklasse. De DDR-vlag heeft ook de verdiepte ring. Onder de twee vlaggen op de voorzijde staat "DDR". Links en rechts daarvan staat een eikentak met drie bladeren en een eikel. Dit alles wordt omgeven door de tekst: "FÜR TREUE DIENSTE" (voor trouwe dienst) en "NATIONALE VOLKSARMEE" (nationale volksleger).
Op de achterzijde staat het staatswapen van de DDR omgeven door de tekst: "FÜR DEN SCHUTZ DER ARBEITER UND BAUERN-MACHT" (voor de bescherming van de arbeiders- en boerenmacht). Om de tekst staan twee lauriertwijgjes heen. Onder de kruising van de twee takjes is een zilvermerk "900" aangebracht van type 10. De medaille is bevestigd aan een vijfpuntig lintje, dat overtrokken is met een stof met respectievelijk een zwarte, rode, gele, groene, witte, groene, gele, rode en zwarte baan. Het draagteken heeft dezelfde kleuren.
Type i (1977-1983)
De "Medaille für treue Dienste in der Nationalen Volksarmee in Silber für 10 Dienstjahre" type i dateert uit de periode 1977-183. De zilverkleurige medaille, gemaakt van non-ferrometalen, heeft een diameter van 34,7 mm. Op de voorzijde staat de staatsvlag van de DDR met staatswapen en de vlag van de arbeidersklasse. Onder de twee vlaggen op de voorzijde staat "DDR". Links en rechts daarvan staat een eikentak met drie bladeren en een eikel. Dit alles wordt omgeven door de tekst: "FÜR TREUE DIENSTE" (voor trouwe dienst) en "NATIONALE VOLKSARMEE" (nationale volksleger). Op de achterzijde staat het staatswapen van de DDR omgeven door de tekst: "FÜR DEN SCHUTZ DER ARBEITER-UND-BAUERN-MACHT" - nu met drie streepjes - (voor de bescherming van de arbeiders- en boerenmacht). Om de tekst staan twee lauriertwijgjes heen. De medaille is bevestigd aan een vijfpuntig lintje, dat overtrokken is met een stof met respectievelijk een zwarte, rode, gele, groene, witte, groene, gele, rode en zwarte baan. Het draagteken heeft dezelfde kleuren.