I 148 Medaille für treue Dienste in der Nationalen Volksarmee in Gold für 20 Dienstjahre
Type f geëmailleerd (1966-1972)
De goudkleurige - van non-ferrometalen gemaakte - medaillle heeft een diameter van 34,9 mm. Op de voorzijde staat de staatsvlag van de DDR en de vlag van de arbeidersklasse. Beide vlaggen zijn ingekleurd met emaille. Onder de vlaggen staat "DDR". Links en rechts daarvan staat een eikentak met drie bladeren en een eikel. Dit alles wordt omgeven door de tekst: "FÜR TREUE DIENSTE" (voor trouwe dienst) en "NATIONALE VOLKSARMEE" (nationale volksleger). Op de achterzijde staat het staatswapen van de DDR omgeven door de tekst: "FÜR DEN SCHUTZ DER ARBEITER UND BAUERN-MACHT" - met een streepje - (voor de bescherming van de arbeiders- en boerenmacht). Om de tekst staan twee lauriertwijgjes heen. De medaille is bevestigd aan een vijfpuntig lintje, dat overtrokken is met een stof met respectievelijk een zwarte, rode, gele, groene, gele, groene, gele, rode en zwarte baan. Op het lintje is een metalen XX aangebracht. Het draagteken heeft dezelfde kleuren en ook daarop is een XX aangebracht.
Type f geverfd (1966-1972)
De goudkleurige - van non-ferrometalen gemaakte - medaillle heeft een diameter van 34,9 mm. Op de voorzijde staat de staatsvlag van de DDR en de vlag van de arbeidersklasse. Beide vlaggen zijn ingekleurd met verf. Onder de vlaggen staat "DDR". Links en rechts daarvan staat een eikentak met drie bladeren en een eikel. Dit alles wordt omgeven door de tekst: "FÜR TREUE DIENSTE" (voor trouwe dienst) en "NATIONALE VOLKSARMEE" (nationale volksleger). Op de achterzijde staat het staatswapen van de DDR omgeven door de tekst: "FÜR DEN SCHUTZ DER ARBEITER UND BAUERN-MACHT" - met een streepje - (voor de bescherming van de arbeiders- en boerenmacht). Om de tekst staan twee lauriertwijgjes heen. De medaille is bevestigd aan een vijfpuntig lintje, dat overtrokken is met een stof met respectievelijk een zwarte, rode, gele, groene, gele, groene, gele, rode en zwarte baan. Op het lintje is een metalen XX aangebracht. Het draagteken heeft dezelfde kleuren en ook daarop is een XX aangebracht.
Type i (1977-1983)
De goudkleurige medaillle - van non-ferrometalen gemaakte - heeft een diameter van 34,7 mm. Op de voorzijde staat de staatsvlag van de DDR en de vlag van de arbeidersklasse. Beide vlaggen zijn ingekleurd. Onder de vlaggen staat "DDR". Links en rechts daarvan staat een eikentak met drie bladeren en een eikel. In de details van de nerven en de vlag lijkt er een verschil in ontwerp van deze medaille te zijn. Dit alles wordt omgeven door de tekst: "FÜR TREUE DIENSTE" (voor trouwe dienst) en "NATIONALE VOLKSARMEE" (nationale volksleger). Op de achterzijde staat het staatswapen van de DDR omgeven door de tekst: "FÜR DEN SCHUTZ DER ARBEITER-UND-BAUERN-MACHT" - met drie streepjes - (voor de bescherming van de arbeiders- en boerenmacht). Om de tekst staan twee lauriertwijgjes heen. De medaille is bevestigd aan een vijfpuntig lintje, dat overtrokken is met een stof met respectievelijk een zwarte, rode, gele, groene, gele, groene, gele, rode en zwarte baan. Op het lintje is een metalen XX aangebracht. Het draagteken heeft dezelfde kleuren en ook daarop is een XX aangebracht.