I-147 Verdienstmedaille der Nationalen Volksarmee in Bronze

Oorkonde Mielke 1976
147g Verdienstmedaille der Nationalen Volksarmee in Bronze www.ddrmedailles.nl
Een voorbeeld van een oorkonde voor de "Verdienstmedaille der Nationalen Volksarmee in Bronze". De oorkonde is uitgereikt aan Unteroffizier Barbara Buchholz en gedateerd op 21 oktober 1976. Zij is ook onderscheiden met het "Leistungsabzeichen der Nationalen Volksarmee". Buchholz was in 1977 kampioen parachutespingen van de DDR en in 1984 haalt zij zelfs een wereldtitel parachutespringen, maar dan onder de naam van haar echtgenoot: Harzbecker. Gerd Harzbecker was tevens parachutespringer. Buchholz was actief voor SV Dynamo Hoppegarten. Medewerkers van het Ministerium für Staatssicherheit werden aangemoedigd om actief te zijn voor SV Dynamo. Omdat veel medewerkers dit deden, was de invloed van het ministerie op de sportvereniging zeer groot. 
De oorkonde heeft een echte (geen facsimile) handtekening van Erich Mielke, de Minister van Staatsveiligheid (Minister für Staatssicherheit) en tevens decennialang voorzitter van Dynamo. 
De afgebeelde oorkonde is van type 2E volgens Pickard.
Op deze foto - ontleend aan het boek van Ralph Pickard, Stasi Decorations and Memorabilia. Volume II, p.454 - krijgt Barbara Buchholz een oorkonde uitgereikt van minister Mielke. Het betreft overigens niet de oorkonde behorende bij de "Verdienstmedaille der Nationalen Volksarmee in Bronze"; maar een oorkonde behorende bij een "Kampforden für Verdienste um Volk und Vaterland".

Tekst oorkonde
URKUNDE

Im Namen des Ministerrates
der
DEUTSCHEN DEMOKRATISCHEN REPUBLIK
wird
Unteroffizier
Barbara B u c h h o l z 
die 
"Verdienstmedaille der Nationalen Volksarmee"
in Bronze
als Zeichen der Anerkennung
für hervorragende Verdienste im Ministerium für Staatssicherheit
verliehen

Berlin, den 21. Oktober 1976

Minister für Staatssicherheit