I 147 Verdienstmedaille der Nationalen Volksarmee in Bronze
147e Verdienstmedaille der Nationalen Volksarmee in Bronze www.ddrmedailles.nlOorkonde V 7 8 NVA 02775 DDR
Een voorbeeld van een oorkonde voor de "Verdienstmedaille der Nationalen Volksarmee in Bronze". De oorkonde is uitgereikt aan Stabsfeldwebel Robert Fröhnert en gedateerd
op 7 oktober 1972. In 1981 - hij is dan inmiddels "Fähnrich" - krijgt hij ook de "Verdienstmedaille der Nationalen Volksarmee in Gold" uitgereikt. 
De oorkonde is facsimile ondertekend door de minister van "Nationale Verteidigung" Armeegeneral Heinz Hoffmann (1910-1985). Hij was van 1960 tot zijn dood in 1985 minister van Nationale Verdediging. De oorkonde is voorzien van een droogstempel van de NVA met nummer 206.
De oorkonde heeft het volgende kenmerk: V 7 8 NVA 02775 DDR.
147g Verdienstmedaille der Nationalen Volksarmee in Bronze www.ddrmedailles.nlOorkonde Mielke 1976
Een voorbeeld van een oorkonde voor de "Verdienstmedaille der Nationalen Volksarmee in Bronze". De oorkonde is uitgereikt aan Unteroffizier Barbara Buchholz en gedateerd op 21 oktober 1976. Zij is ook onderscheiden met het "Leistungsabzeichen der Nationalen Volksarmee". Buchholz was in 1977 kampioen parachutespingen van de DDR en in 1984 haalt zij zelfs een wereldtitel parachutespringen, maar dan onder de naam van haar echtgenoot: Harzbecker. Gerd Harzbecker was tevens parachutespringer. Buchholz was actief voor SV Dynamo Hoppegarten. Medewerkers van het Ministerium für Staatssicherheit werden aangemoedigd om actief te zijn voor SV Dynamo. Omdat veel medewerkers dit deden, was de invloed van het ministerie op de sportvereniging zeer groot. De oorkonde heeft een echte (geen facsimile) handtekening van Erich Mielke, de Minister van Staatsveiligheid (Minister für Staatssicherheit) en tevens decennialang voorzitter van Dynamo. De afgebeelde oorkonde is van type 2E volgens Pickard.
Op deze foto - ontleend aan het boek van Ralph Pickard, Stasi Decorations and Memorabilia. Volume II, p.454 - krijgt Barbara Buchholz een oorkonde uitgereikt van minister Mielke. Het betreft overigens niet de oorkonde behorende bij de "Verdienstmedaille der Nationalen Volksarmee in Bronze"; maar een oorkonde behorende bij een "Kampforden für Verdienste um Volk und Vaterland".
Oorkonde MfS 02775/78
Een voorbeeld van een oorkonde voor de "Verdienstmedaille der Nationalen Volksarmee in Bronze". De oorkonde is uitgereikt aan Unterleutnant Christa Schmidt en gedateerd op 8 februari 1980. 
De oorkonde heeft een facsimile handtekening van Erich Mielke, de Minister van Staatsveiligheid (Minister für Staatssicherheit).
De afgebeelde oorkonde is van type 3A volgens Pickard. 
De oorkonde heeft het volgende kenmerk: MfS 02775/78. Daar uit valt af te leiden dat de oorkonde in 1978 is gedrukt.