I 146 Verdienstmedaille der Nationalen Volksarmee in Silber
146c Verdienstmedaille der Nationalen Volksarmee in Silber Punze 900 (2) www.ddrmedailles.nl146c Verdienstmedaille der Nationalen Volksarmee in Silber Punze 900 (2) www.ddrmedailles.nlType c (1959 - 1960)
De zilveren medaille heeft een diameter van 35 mm. Aan de voorzijde staan drie soldaten afgebeeld: van de landmacht, de luchtmacht en zeestrijdkrachten. Daaronder staat "DDR"; links en rechts staat een eikel met een eikentakje. Boven aan de rand van de medaille staat de tekst: "FÜR HERVORRAGENDE VERDIENSTE" (superieure prestaties); aan de onderzijde "NATIONALE VOLKSARMEE" (Nationale Volksleger). De achterzijde bevat het staatswapen van de DDR, omgeven door de tekst: "FÜR DEN SCHUTZ DER ARBEITER-UND-BAUERN-MACHT" (voor de bescherming van de arbeiders- en boerenmacht). Om de tekst staan twee lauriertwijgjes. De medaille is bevestigd aan een vijfpuntig lintje, dat overtrokken is met een donkerrode stof met aan de randen een gele en zwarte baan en in het midden een brede witte baan. Het draagteken heeft dezelfde kleuren. Dit type heeft geen toekenningsnummer aan de achterzijde; dit in tegenstelling tot de vorige types. Deze versie heeft geen punten in het omschrift aan de voorzijde. Dit type heeft een zilvermerk aan de onderzijde van de medaille.
146d Verdienstmedaille der Nationalen Volksarmee in Silber - Punze (6) www.ddrmedailles.nlType d (1960 - 1968)
De zilveren medaille heeft een diameter van 34,7 mm. Aan de voorzijde staan drie soldaten afgebeeld: van de landmacht, de luchtmacht en zeestrijdkrachten. Daaronder staat "DDR"; links en rechts staat een eikel met een eikentakje. Boven aan de rand van de medaille staat de tekst: "FÜR HERVORRAGENDE VERDIENSTE" (superieure prestaties); aan de onderzijde "NATIONALE VOLKSARMEE" (Nationale Volksleger). De achterzijde bevat het staatswapen van de DDR, omgeven door de tekst: "FÜR DEN SCHUTZ DER ARBEITER-UND-BAUERN-MACHT" (voor de bescherming van de arbeiders- en boerenmacht). Om de tekst staan twee lauriertwijgjes. De medaille is bevestigd aan een vijfpuntig lintje, dat overtrokken is met een donkerrode stof met aan de randen een gele en zwarte baan en in het midden een brede witte baan. Het draagteken heeft dezelfde kleuren. Deze versie heeft weer punten in het omschrift aan de voorzijde. Dit type heeft een zilvermerk aan de achterzijde van de medaille. Bekende typen zilvermerken bij type d zijn: (4) en (6).
Type f (1972)
De zilveren medaille heeft een diameter van 34,7 mm. Aan de voorzijde staan drie soldaten afgebeeld: van de landmacht, de luchtmacht en zeestrijdkrachten. Daaronder staat "DDR"; links en rechts staat een eikel met een eikentakje. Boven aan de rand van de medaille staat de tekst: "FÜR HERVORRAGENDE VERDIENSTE" (superieure prestaties); aan de onderzijde "NATIONALE VOLKSARMEE" (Nationale Volksleger). De achterzijde bevat het staatswapen van de DDR, omgeven door de tekst: "FÜR DEN SCHUTZ DER ARBEITER-UND-BAUERN-MACHT" (voor de bescherming van de arbeiders- en boerenmacht). Om de tekst staan twee lauriertwijgjes. De medaille is bevestigd aan een vijfpuntig lintje, dat overtrokken is met een donkerrode stof met aan de randen een gele en zwarte baan en in het midden een brede witte baan. Het draagteken heeft dezelfde kleuren. Deze versie heeft op de achterzijde de tekst "Arbeiter und Bauern-Macht" met een streepje. Dit type heeft een zilvermerk (type 10) aan de achterzijde van de medaille.
146g Verdienstmedaille der Nationalen Volksarmee in Silber www.ddrmedailles.nlType g (1977 - 1983)
De zilverkleurige medaille heeft een diameter van 34,7 mm en is gemaakt van botmetaal. Aan de voorzijde staan drie soldaten afgebeeld: van de landmacht, de luchtmacht en zeestrijdkrachten. Daaronder staat "DDR"; links en rechts staat een eikel met een eikentakje. Boven aan de rand van de medaille staat de tekst: "FÜR HERVORRAGENDE VERDIENSTE" (superieure prestaties); aan de onderzijde "NATIONALE VOLKSARMEE" (Nationale Volksleger). De achterzijde bevat het staatswapen van de DDR, omgeven door de tekst: "FÜR DEN SCHUTZ DER ARBEITER-UND-BAUERN-MACHT" (voor de bescherming van de arbeiders- en boerenmacht). Om de tekst staan twee lauriertwijgjes. De medaille is bevestigd aan een vijfpuntig lintje, dat overtrokken is met een donkerrode stof met aan de randen een gele en zwarte baan en in het midden een brede witte baan. Het draagteken heeft dezelfde kleuren. Deze versie is de eerste met de tekst "Arbeiter-und-Bauern-Macht" met drie streepjes.