I 145 Verdienstmedaille der Nationalen Volksarmee in Gold
145d Verdienstmedaille der Nationalen Volksarmee in Gold Punze (6) www.ddrmedailles.nl145d Verdienstmedaille der Nationalen Volksarmee in Gold Punze (6) www.ddrmedailles.nlType d (1960 - 1968)
De  "Verdienstmedaille der Nationalen Volksarmee in Gold" meet 34,7 mm en is gemaakt van verguld zilver - herkenbaar aan het zilvermerk met een half maantje. Aan de voorzijde staan drie soldaten afgebeeld: van de landmacht, de luchtmacht en zeestrijdkrachten. Daaronder staat "DDR"; links en rechts staat een eikel met een eikentakje. Boven aan de rand van de medaille staat de tekst: "FÜR HERVORRAGENDE VERDIENSTE" (voor superieure prestaties); aan de onderzijde "NATIONALE VOLKSARMEE" (Nationale Volksleger). Deze versie kent twee punten tussen de tekst. (Zie hier voor details.) 
145d Verdienstmedaille der Nationalen Volksarmee in Gold Punze (6) www.ddrmedailles.nlDe achterzijde bevat het staatswapen van de DDR, omgeven door de tekst: "FÜR DEN SCHUTZ DER ARBEITER UND BAUERN-MACHT" (voor de bescherming van de arbeiders- en boerenmacht). Om de tekst staan twee lauriertwijgjes. Onder de twijgjes is zilvermerk (Punze 900 met een half maantje aangebracht) - type 6. De medaille is bevestigd aan een vijfpuntig lintje, dat overtrokken is met een donkerrode stof met aan de randen een gele en zwarte baan en in het midden een brede gele baan. Het draagteken heeft dezelfde kleuren. BIj de medaille werd een oorkonde uitgereikt.
Type g (1977 - 1983)
De  "Verdienstmedaille der Nationalen Volksarmee in Gold" meet 34,7 mm en is gemaakt van non-ferrometalen,. Aan de voorzijde staan drie soldaten afgebeeld: van de landmacht, de luchtmacht en zeestrijdkrachten. Daaronder staat "DDR"; links en rechts staat een eikel met een eikentakje. Boven aan de rand van de medaille staat de tekst: "FÜR HERVORRAGENDE VERDIENSTE" (voor superieure prestaties); aan de onderzijde "NATIONALE VOLKSARMEE" (Nationale Volksleger). 
De achterzijde bevat het staatswapen van de DDR, omgeven door de tekst: "FÜR DEN SCHUTZ DER ARBEITER-UND-BAUERN-MACHT" (voor de bescherming van de arbeiders- en boerenmacht). Dit type medaille was de eerste met twee streepjes rond "UND". Om de tekst staan twee lauriertwijgjes. De medaille is bevestigd aan een vijfpuntig lintje, dat overtrokken is met een donkerrode stof met aan de randen een gele en zwarte baan en in het midden een brede gele baan. Het draagteken heeft dezelfde kleuren. BIj de medaille werd een oorkonde uitgereikt.
Type h (1984 - 1986)
De  "Verdienstmedaille der Nationalen Volksarmee in Gold" meet 35 mm en is gemaakt van non-ferrometalen. Aan de voorzijde staan drie soldaten afgebeeld: van de landmacht, de luchtmacht en zeestrijdkrachten. Daaronder staat "DDR"; links en rechts staat een eikel met een eikentakje. Boven aan de rand van de medaille staat de tekst: "FÜR HERVORRAGENDE VERDIENSTE" (voor superieure prestaties); aan de onderzijde "NATIONALE VOLKSARMEE" (Nationale Volksleger). 
De achterzijde bevat het staatswapen van de DDR, omgeven door de tekst: "FÜR DEN SCHUTZ DER ARBEITER-UND-BAUERN-MACHT" (voor de bescherming van de arbeiders- en boerenmacht). Dit type medaille was het laatste met losse aren. Om de tekst staan twee lauriertwijgjes. De medaille is bevestigd aan een vijfpuntig lintje, dat overtrokken is met een donkerrode stof met aan de randen een gele en zwarte baan en in het midden een brede gele baan. Het draagteken heeft dezelfde kleuren. BIj de medaille werd een oorkonde uitgereikt.