I 141 Medaille für treue Dienste in den bewaffneten Organen des Ministeriums des Innern für 15 Dienstjahre
Type b (1957 - 1970)
De goudkleurige medaille heeft een diameter van 31,7 mm. Op de voorzijde staat een politiester. Zes sterpunten zijn glad, zes punten suggereren stralen. Tussen de sterpunten is een honingraatpatroon aangebracht. In de ster staat een schild dat symbolisch de kleuren van de staatsvlag toont. Boven en onder het wapen staat de tekst: "FÜR TREUE DIENSTE" (voor trouwe dienst), omgeven door een lauriertak. De achterzijde bevat het staatswapen van de DDR met daarin een opgaande zon gesymboliseerd. De medaille is bevestigd aan een vijfpuntig lintje, dat overtrokken is met een groene stof met drie gecentreerde gele lijnen. Het draagteken is overtrokken met dezelfde stof. Het draagteken meet 24 bij 13,5 mm.
141c Medaille für treue Dienste in den bewaffneten Organen des Ministeriums des Innern für 15 Dienstjahre www.ddrmedailles.nl141c Medaille für treue Dienste in den bewaffneten Organen des Ministeriums des Innern für 15 Dienstjahre www.ddrmedailles.nlType c (1971-     )
De goudkleurige medaille heeft een diameter van 31,7 mm. Op de voorzijde staat een politiester. Zes sterpunten zijn glad, zes punten suggereren stralen. Tussen de sterpunten is een honingraatpatroon aangebracht. In de ster staat een schild dat symbolisch de kleuren van de staatsvlag en het staatswapen van de DDR toont. Boven en onder het wapen staat de tekst: "FÜR TREUE DIENSTE" (voor trouwe dienst), omgeven door een lauriertak. 
In vergelijking met type b is het schild gewijzigd - het staatswapen is daaraan toegevoegd en het wapen is wat groter. Ook het lettertype is gewijzigd.
De achterzijde bevat het staatswapen van de DDR met daarin een opgaande zon gesymboliseerd. De medaille is bevestigd aan een vijfpuntig lintje, dat overtrokken is met een groene stof met drie gecentreerde gele lijnen. Het draagteken is overtrokken met dezelfde stof. Het draagteken meet 24 bij 13,5 mm.