I 140 Medaille für treue Dienste in den bewaffneten Organen des Ministeriums des Innern für 20 Dienstjahre
Oorkonde 1970
Een voorbeeld van een oorkonde behorende bij de "Medaille für treue Dienste in den bewaffneten Organen des Ministeriums des Innern für 20 Dienstjahre". De oorkonde is uitgereikt Wolfgang Eckert "Oberstleutnant der VP" (luitenant-kolonel van de Volkspolitie) en gedateerd op 26 september 1970. Vijf jaar eerder werd hij onderscheiden met de medaille voor 15 jaar trouwe dienst - hij was toen nog "Major der VP". De oorkonde is ondertekend (facsimile) door Friedrich Dickel. Hij was van 1963 tot 1989 minister van Binnenlandse Zaken en chef van de "Deutsche Volkspolizei". In 1965 werd Dickel bevorderd tot Generaloberst. Van 1967 tot 1989 was hij lid van het Centraal Comité van de SED. In 1984 werd hij bevorderd tot Armeegeneral, de hoogste militaire rang in de DDR.
140d Medaille für treue Dienste in den bewaffneten Organen des Ministeriums des Innern für 20 Dienstjahre www.ddrmedailles.nlOorkonde 1986
Een voorbeeld van een oorkonde behorende bij de "Medaille für treue Dienste in den bewaffneten Organen des Ministeriums des Innern für 20 Dienstjahre". De oorkonde is uitgereikt aan Roswitha Lehrke en gedateerd op 1 november 1981. Zij was werkzaam bij het "Krankenhaus der Volkspolizei" (het ziekenhuis van de volkspolitie) in het chirurgisch collectief. Uit andere oorkonden blijkt dat Roswitha Lehrke ook werd onderscheiden met de "Verdienstmedaille der Organe des Ministeriums des Innern in Bronze", "Verdienstmedaille der Organe des Ministeriums des Innern in Silber""Verdienstmedaille der Organe des Ministeriums des Innern in Gold", "Medaille für treue Dienste in den bewaffneten Organen des Ministeriums des Innern für 5 Dienstjahre in Bronze", "Medaille für treue Dienste in den bewaffneten Organen des Ministeriums des Innern für 15 Dienstjahre", "Medaille für treue Dienste in den bewaffneten Organen des Ministeriums des Innern für 25 Dienstjahre", "Medaille für ausgezeichnete Leistungen in den bewaffneten Organen des Ministeriums des Innern" en de titels "Kollektiv der sozialistischen Arbeit" en "Aktivist der sozialistischen Arbeit"De oorkonde is ondertekend (facsimile) door Friedrich Dickel. Duidelijk is te zien dat de handtekening gewijzigd is ten opzichte van de facsimile handtekening uit 1970. Dickel was van 1963 tot 1989 minister van Binnenlandse Zaken en chef van de "Deutsche Volkspolizei". In 1965 werd hij bevorderd tot Generaloberst. Van 1967 tot 1989 was hij lid van het Centraal Comité van de SED. In 1984 werd hij bevorderd tot Armeegeneral, de hoogste militaire rang in de DDR.