I-135 Medaille für treue Dienste in der Kasernierten Volkspolizei
135a Medaille für treue Dienste in der Kasernierte Volkspolizei  www.ddrmedailles.nl
135a Medaille für treue Dienste in der Kasernierte Volkspolizei  www.ddrmedailles.nl
Type a (1954 - 1956)

De bronzen medaille meet 36 mm. Op de voorzijde staat de staatsvlag van de DDR (die kende toen nog geen staatswapen) en de vlag van de arbeidersklasse. Onder de vlaggen staat "KVP". Links en rechts daarvan staat een eikentak met drie bladeren en een eikel. Dit alles wordt omgeven door de tekst: "FÜR TREUE DIENSTE" (voor trouwe dienst).
Op de achterzijde staat een hamer en een passer en daar om heen twee aren. Daaronder is het toekenningsnummer ingeslagen: 015886. (Medailles zonder nummer waren een vervangend exemplaar voor de uitgereikte medaille).
De medaille is bevestigd aan een vijfpuntig lintje, dat overtrokken is met een groene stof met aan uiteinde een zwarte, gele en rode baan. Het draagteken heeft dezelfde kleuren. De medaille is uitgereikt aan een lintje waarbij de linkerbaan boven lag - de draagwijze van het ministerie van Binnenlandse Zaken of het ministerie van Staatsveiligheid. Veel mensen hebben na hun overgang naar het Nationale Volksleger het lintje "omgebouwd": de rechterbaan boven. Zo paste de medaille bij de andere medailles die werden uitgereikt door het ministerie van Nationale Verdediging. De hier afgebeelde medaille is ook omgebouwd: de rechterbaan zit boven.