I-121 Ehrenzeichen der Deutschen Volkspolizei / 
Medaille Ehrenzeichen der Deutschen Volkspolizei

Oorkonde 1988
121d4 Ehrenzeichen der Deutschen Volkspolizei an Spange www.ddrmedailles.nl
Een voorbeeld van een oorkonde behorende bij de "Medaille Ehrenzeichen der Deutschen Volkspolizei". De oorkonde bevat een handtekening (facsimile) van Friedrich Dickel. Hij was van 1963 tot 1989 minister van Binnenlandse Zaken en chef van de "Deutsche Volkspolizei". 
De oorkonde is uitgereikt aan Generalmajor Heinz Eichler en is gedateerd op 7 oktober 1988. 7 Oktober was de nationale feestdag in de DDR; traditioneel werden dan veel onderscheidingen uitgereikt.
Eichler gaf van 1968 tot 1985 leiding aan de "Volkspolizeibereitschaften” (“Bereitschaftpolizei”). Dit waren in officiële termen ingekwartierde, gemotoriseerde, volgens militaire principes georganiseerde en geleide eenheden van de Duitse Volkspolitie die onmiddellijk inzetbaar waren. Deze eenheden zijn ontstaan na de volksopstand van 17 juni 1953. De eenheden moesten bij ongeregeldheden of opstanden meteen optreden en ze hadden tevens een militaire taak in een eventuele oorlogssituatie. 
121d4 Ehrenzeichen der Deutschen Volkspolizei http://www.ddrmedailles.nl
Eichler is geboren op 11 februari 1918. Hij is opgeleid als fijnmechanicus. In 1949 werd hij lid van de SED en de “Deutschen Volkspolizei”; Eichler was actief bij de “Kasernierte Volkspolizei” en voor het “Gesellschaft für Sport und Technik”. Van 1959 tot en met 1960 studeerde hij aan de militaire academie. In 1961 werd hij stafchef van de “Bereitschaftpolizei”. Van 1962 tot 1968 was Hans Eichler stafchef van de “Bezirkbehörde der Deutschen Volkspolizei” te Schwerin.

Tekst oorkonde
MINISTERRAT 
DER DEUTSCHEN DEMOKRATISCHEN REPUBLIK
MINISTERIUM DES INNERN

Generalmajor

Heinz E i c h l e r

wird

als Anerkennung für hervorragende Leistungen
bei der Erhöhung der öffentlichen Ordnung und Sicherheit
zum Schutze der Deutschen Demokratischen Republik
die Medaille

EHRENZEICHEN 
DER DEUTSCHEN VOLKSPOLIZEI

verliehen

Berlin, den 07. 10. 1988

Minister des Innern
und 
Chef der Deutschen Volkspolizei