I-121 Ehrenzeichen der Deutschen Volkspolizei / 
Medaille Ehrenzeichen der Deutschen Volkspolizei

Type d2 (1971 - )
De "Medaille Ehrenzeichen der Deutschen Volkspolizei" bestaat uit een groen geëmailleerde plaat met in het midden een zilveren politiester. Hierin zijn een politiebeambte en een arbeider in een gouden kleur afgebeeld. Zij dragen samen een Duitse vlag met het staatswapen, die 5 mm boven de groene geëmailleerde plaat uitkomt. Het stippelpatroon in de gele baan van de vlag is duidelijk fijner en regelmatiger dan bij type d1.
Onder de ster is de volgende tekst opgenomen: "FÜR DIENST AM VOLKE" (dienstbaar aan het volk). De achterzijde heeft relief of is glad. De medaille is bevestigd aan een groen lintje met twee smalle rode verticale banen. Het groen van het lintje is wat lichter dan dat van type d1. Type d2 onderscheidt zich door het boogvormige oog aan de medaille. Het draagteken ("Interimsspange") is bekleed met dezelfde stof en voorzien van een miniatuurafbeelding van de medaille.
Afgebeelde medaille heeft een achterkant met reliëf; dit type kent ook medailles met een wafelpatroon aan de achterzijde. De medaille is gemaakt bij VEB Präwema Markneukirchen.

◄ overzicht andere typen medailles