I 108 Verdienter Werktätiger der Land- and Forstwirtschaft der Deutschen Demokratischen Republik
Beschrijving
De eretitel "Verdienter Werktätiger der Land- and Forstwirtschaft der Deutschen Demokratischen Republik" (verdienstelijk werknemer in de land- en bosbouw) is ingesteld op 28 april 1977. De eretitel werd toegekend voor:

- superieure prestaties bij het vervullen van de economische opgaven in de land- of bosbouw;
- bijzondere verdiensten en initiatieven in de socialistische concurrentie;
- de verdere socialistische intensivering en toepassing van wetenschappelijke ontwikkelingen;
- langjarige verdienstelijke daden. 
De titel werd maximaal 100 maal per jaar verleend. Bij de eretitel hoorde een medaille, een oorkonde en een geldpremie. De medaille werd op de linkerborst gedragen.
Type
De medaille die bij de eretitel "Verdienter Bauarbeiter der Deutschen Demokratischen Republik" werd uitgereikt, is goudkleurig, rond en heeft een diameter van 30 mm. Op de voorzijde staat een tractor met op de achtergrond een bos. Daar omheen staat de tekst: "VERDIENTER WERKTÄTIGER DER LAND- UND FORSTWIRTSCHAFT". Op de achterzijde staat het staatswapen van de DDR. De medaille is bevestigd aan een groen, rechthoekig lintje met aan de buitenzijde van binnen naar buiten een gele, rode en zwarte smalle verticale baan. Daarop is een klein metalen staatswapen aangebracht. Het losse draagteken is identiek hieraan.

Draagteken
Afgebeeld is een reproductie van het stoffen draagteken voor de toekenning van eretitel "Verdienter Werktätiger der Land- and Forstwirtschaft der Deutschen Demokratischen Republik". Het originele draagteken is gemaakt voor op het "Gesellschaftsjacke" van Erich Mielke, de minister van Staatsveiligheid. Hij werd 
onderscheiden op 15 oktober 1987.
Bronnen
Frank Bartel, Auszeichnungen der Deutschen Demokratischen Republik von der Anfängen bis zur Gegenwart, Berlin 1979, p.140.
Frank Bartel, DDR Spezialkatalog 1949-1990 Band I, Staatliche Auszeichnungen, Berlin, 2003, p.82.
Klaus H. Feder & Uta Feder, Auszeichnungen im Ministerium für Staatssicherheit der DDR, Rosenheim 1996, p.120-129.
Günther Tautz, Orden und Medaillen. Staatliche Auszeichnungen der Deutschen Demokratischen Republik, Leipzig, 1983, p.167.