I 078 Aktivist des Siebenjahrplans
1961
De medaille "Aktivist des Siebenjahrplans" kende geen los draagteken. Het metalen lintje heeft een haakje waar de medaille aanhangt. Zonder medaille kon het lintje worden gedragen als "Interimsspange". Het is gemaakt van metaal met een rood vlak. In het midden is een metalen stripje aangebracht met het jaartal: 1961.
078-62 Aktivist des Siebenjahrplanes 1962 www.ddrmedailles.nl
1962

De medaille "Aktivist des Siebenjahrplans" kende geen los draagteken. Het metalen lintje heeft een haakje waar de medaille aanhangt. Zonder medaille kon het lintje worden gedragen als "Interimsspange". Het is gemaakt van metaal met een rood vlak. In het midden is een metalen stripje aangebracht met het jaartal: 1962.
1964

De medaille "Aktivist des Siebenjahrplans" kende geen los draagteken. Het metalen lintje heeft een haakje waar de medaille aanhangt. Zonder medaille kon het lintje worden gedragen als "Interimsspange". Het is gemaakt van metaal met een rood vlak. In het midden is een metalen stripje aangebracht met het jaartal: 1964.
078 -142-143  www.ddrmedailles.nl
1965
Links is een draagteken afgebeeld dat is op genomen in een "Interimsspange" met twee andere medailles. Het is gemaakt van stof en daarop is een metalen plaatje bevestigd met het jaartal 1965 - het jaar van toekenning van de titel "Aktivist des Siebenjahrplans".
078 - 67 68 Aktivist des Siebenjahrplans www.ddrmedailles.nl
1967 - 1968

De medaille "Aktivist des Siebenjahrplans" kende geen los draagteken. Het metalen lintje heeft een haakje waar de medaille aanhangt. Zonder medaille kon het lintje worden gedragen als "Interimsspange". Het is gemaakt van metaal met een rood vlak. In het midden is een metalen blanco stripje aangebracht.