I 074 Brigade der sozialistischen Arbeit
Type a (1959 - 1960)
De bronskleurige medaille behorende bij de eretitel "Brigade der sozialistischen Arbeit" is vierkant met ronde hoeken en meet 30,5 mm bij 30,5 mm. Op de medaille staan de stralen van een ster. In iedere hoek is een eikenblad weergeven. In het midden staat een rode cirkel met daarin een hamer, een passer en twee aren. De cirkel is omgeven door de tekst: "BRIGADE DER SOZIALISTISCHEN ARBEIT". De achterzijde bevat de tekst: "SOZIALISTISCH ARBEITEN LERNEN UND LEBEN" (socialistisch werken, leren en leven). Onder de tekst staan twee eikenbladeren. 
De medaille is bevestigd aan een draagteken door middel van een gesoldeerd oogje aan de bovenrzijde. Op het draagteken staat aan de voorzijde in een rood veld een Duitse vlag, nog zonder staatswapen van de DDR. De afmeting bedraagt 25 mm bij 9 mm.
Type b (1961 - 1962)
De bronskleurige medaille behorende bij de eretitel "Brigade der sozialistischen Arbeit" is vierkant met ronde hoeken en meet 30,5 mm bij 34,9 mm (inclusief oogje). Op de medaille staan de stralen van een ster. In iedere hoek is een eikenblad weergeven. In het midden staat een rode cirkel met daarin een hamer, een passer en twee aren. De cirkel is omgeven door de tekst: "BRIGADE DER SOZIALISTISCHEN ARBEIT". De achterzijde bevat de tekst: "SOZIALISTISCH ARBEITEN LERNEN UND LEBEN" (socialistisch werken, leren en leven). Onder de tekst staan twee eikenbladeren.
De medaille is bevestigd aan een draagteken door middel van een oog dat deel uitmaakt van de medaille. Op het draagteken staat aan de voorzijde in een rood veld een Duitse vlag, nog zonder staatswapen van de DDR. De afmeting bedraagt 25 mm bij 9 mm.