I-67 Aktivist des Fünfjahrplans
Type c - 54
De medaille van is van aluminium gemaakt en is bronskleurig geverfd. De medaille meet 36 bij 29 mm. Op de voorzijde staat een rode "5", daar achter een zwarte hamer en een goudkleurige passer. Op de achtergrond staan vier aren. Onder de "5" staat "AKTIVIST".
Op de achterzijde staat de tekst: "FRIEDEN UND WOHLSTAND AUS EIGENER KRAFT" (vrede en welvaart op eigen kracht). Verder is het symbool van de SED afgebeeld: de handdruk.
De medaille werd gedragen aan een rood draagteken (24,5 mm bij 18,5 mm). Daarop staat op een goudkleurig balkje met daaruit het jaartal gestanst: 1954.
Type d - 59
De medaille van is van aluminium gemaakt en is goudkleurig geverfd. De medaille meet 36 bij 29 mm. Op de voorzijde staat een rode "5", daar achter een zwarte hamer en een goudkleurige passer. Op de achtergrond staan vier aren. Onder de "5" staat "AKTIVIST".
Op de achterzijde staat de tekst: "AUF SOZIALISTISCHE ART ZU LEBEN, ERFORDERT AUF SOZIALISTISCHE ART ZU ARBEITEN" (om op een socialistische manier te leven, dient men op een socialistische manier te werken).
De medaille werd gedragen aan een rood draagteken (24,5 mm bij 18,5 mm). Daarop staat op een goudkleurig balkje het jaartal: 1959.