I 054 Verdienter Aktivist
Oorkonde 1967

Een voorbeeld van een oorkonde behorend bij de eretitel "Verdienter Aktivist". De oorkonde is gedateerd op 7 oktober 1967 en uitgereikt aan Erich Weirauch (zie foto van Erich Weirauch onder). De oorkonde is met pen ondertekend door de latere minister van "Land-, Forst- und Nahrungsgüterwirtschaft" (Land- en bosbouw en voedingsmiddelen): Georg Ewald (1926 - 1973). Op het moment van ondertekening was hij voorzitter van de "Landwirtschaftsrates beim Ministerrat"; maar getuige de ondertekening mocht hij zich minister noemen. Ewald was lid van de SED en van 1963 lid van de "Volkskammer". Hij overleed als gevolg van een auto-ongeval. 
De oorkonde is voorzien van een droogstempel van de "Landwirtschaftsrates beim Ministerrat".
Bekend is dat Erich Weirauch (soms foutief gespeld op oorkonden als "Weihrauch" of "Weinrauch") is onderscheiden met de volgende DDR-onderscheidingen:
3. "Verdienter Aktivist" - 7 oktober 1967;
4. "Hervorragender Genossenschaftler" - 3 januari 1969;
9. "Ehrennadel der Nationalen Front, Stufe Silber".
en de Sowjet-onderscheiding:
- "Medaille voor heldhaftige arbeid" (Медаль ЗA трудовую доблесть) - 3 oktober 1973. 
Oorkonde 1969 
Een voorbeeld van een oorkonde behorend bij de eretitel "Verdienter Aktivist". De oorkonde is uitgereikt aan Annerose Petzold en gedateerd op 2 oktober 1969. De oorkonde bevat echte (geen facsimile) handtekeningen van Schmidt (General direktor) & Kempe (Vors. D. Gewerksch.-Komitees); de algmeen directeur en de voorzitter van de ondernemingsraad. Uit het stempel op de oorkonde is op te maken dat het om een werknemer van "DEKO Plauen" ging.

 
Oorkonde 1972
Een voorbeeld van een oorkonde behorend bij de eretitel "Verdienter Aktivist". De oorkonde is uitgereikt aan Günter Nolte en gedateerd op 1 mei 1971. De oorkonde bevat echte (geen facsimile) handtekeningen van de "General direktor" en de BGL (Betriebsgewerkschaftsleitung). Dit is een soort ondernemingsraad, gekozen door de medewerkers, maar wel door de SED gecontroleerd. De namen van de beide ondertekenaars zijn niet te achterhalen. Uit het stempel op de oorkonde is op te maken dat het om een werknemer van "VEB Magdeburger Armaturen-Werke 'Karl Marx' ging". Het collectief waar Nolte in werkte, werd in 1976 onderscheiden met de "Banner der Arbeit Stufe II".