I 025 Nationalpreis der Deutschen Demokratischen Republik
Oorkonde 1970
 
Een voorbeeld van een oorkonde behorende bij de "Nationalpreis II. Klasse für Wissenschaft und Technik" (Nationale prijs tweede klasse voor wetenschap en techniek), die werd uitgereikt aan de leden van het collectief "Milchvieanlage Dedelow", bestaande uit Ing. Gerhard Bortmann, Anneliese Dähn, Kurt Matuschak, Dipl.-Agronom Klaus Pankoke, Hans Weber en Dipl.-Landwirt Erich Weirauch. De afgebeelde oorkonde is uitgereikt aan de laatste (zie foto van Erich Weirauch onder).
De oorkonde geeft aan dat de oorkonde is uitgereikt voor baanbrekende prestaties bij de ontwikkeling, de opbouw, in bedrijf name en beheer van een grootschalige melkproductie-installatie met een capaciteit van 2000 plaatsen.
De oorkonde is gedateerd op 7 oktober 1970 en is facsimile ondertekend door de voorzitter van de Staatsraad: Walter Ulbricht. De oorkonde is ook voorzien van een droogstempel van de Staatsraadvoorzitter.
Bekend is dat Erich Weirauch (soms foutief gespeld op oorkonden als "Weihrauch" of "Weinrauch") is onderscheiden met de volgende DDR-onderscheidingen:
3. "Verdienter Aktivist" - 7 oktober 1967;
4. "Hervorragender Genossenschaftler" - 3 januari 1969;
5. "Nationalpreis II. Klasse für Wissenschaft und Technik" - 7 oktober 1970;
en de Sowjet-onderscheiding:
- "Medaille voor heldhaftige arbeid" (Медаль ЗA трудовую доблесErich Weirauch werd uiteraard gefeliciteerd met deze hoge onderscheiding. Twee van deze felicitaties zijn bewaard gebleven. Een van felicitaties was afkomstig van de Eerste Secretaris van de SED-Kreisleitung Prenzlau (8 oktober 1970). De andere van de Eerste Secretaris van de SED-Kreisleitung Ückermunde: Rehmer (28 november 1970).

Ook de SED-partijkrant "Neues Deutschland" feliciteert het onderscheiden collecties en wel op 7 oktober 1970. Een knipsel daarvan is hier weergegeven.ть) - 3 oktober 1973.