015 Kampforden für Verdienste um Volk und Vaterland in Bronze
Oorkonde 1983
Als voorbeeld van een oorkonde "Kampforden für Verdienste um Volk und Vaterland in Bronze". Deze oorkonde is uitgereikt aan het collectief "Kampfgruppenhundertschaft 'Arthur Riedel' VEB Porzellanwerke Colditz". De oorkonde is gedateerd op 7 oktober 1983.
De oorkonde is facsimile ondertekend door Armeegeneral Heinz Hoffmann, de "Minister für Nationale Verteidung" (minister van Nationale Verdediging). De oorkonde is voorzien van een droogstempel van het "Nationale Volksarmee" met nummer 306.
015d Kampforden Für Verdienste um Volk und Vaterland bronze meer informatie: http://sites.google.com/site/ddrmed/Oorkonde 1987
Een voorbeeld van een oorkonde behorende bij de "Kampforden für Verdienste um Volk und Vaterland in Bronze". Deze oorkonde is uitgereikt aan Hauptmann a.D. Peter Born en gedateerd op 1 maart 1987. De oorkonde is facsimile ondertekend door Armeegeneral Heinz Keßler, Minister für Nationale Verteidigung der Deutschen Demokratischen Republik. Keßler nam het ministerambt over van de overleden Heinz Hoffmann in 1985.
Keßler werd op zijn beurt opgevolgd op 18 november 1989 door admiraal Theodor Hoffmann. Keßler werd in 1986 lid van het Centraal Comité van het Politbureau van de SED.
Deze oorkonde is niet voorzien van een droogstempel, maar van een gedrukt zegel van de minister van Nationale Verdediging.