015 Kampforden für Verdienste um Volk und Vaterland in Bronze
Draagteken bij medaille type c
Dit draagteken van het "Kampforden für Verdienste um Volk und Vaterland in Bronze" werd bij type c uitgereikt. De 'Interimsspange' is in geel uitgevoerd met drie bruine verticale banen. Op het draagteken is een bronskleurig metalen element aangebracht dat twee gekruiste dolken symboliseert.
Draagteken bij medaille type e
De "Kampforden für Verdienste um Volk und Vaterland in Bronze" type e is nooit uitgereikt. Deze versie was op voorraad om te worden uitgereikt als de DDR in oorlogshandelingen betrokken zou worden. Dit is nooit gebeurd. Deze versie van de medaille onderscheidde zich doordat de bruine banen vervangen zijn door rode banen. Op het dragateken is een bronskleurig metalen element aangebracht dat twee gekruiste dolken symboliseert.
Draagteken bij medaille type f

Dit draagteken werd tentoongesteld bij de "Kampforden für Verdienste um Volk und Vaterland in Bronze" type f. Deze medaille had de tekst "Muster" op de achterzijde én was gemaakt voor tentoonstellingsdoeleinden. Op het draagteken staan twee gekruiste dolken, met de punten naar boven wijzend. Het draagteken is geel met drie verticale bruine strepen. Daarop is een bronskleurig metalen element aangebracht dat twee gekruiste dolken symboliseert.
IS 015 - 090 www.ddrmedailles.nlIS 015 - 090 www.ddrmedailles.nlDraagteken in een tweevoudige Interimsspange
Dit tweevoudige draagteken bevat van links de "Kampforden für Volk und Vaterland in Bronze" en rechts "Verdienter Mitarbeiter der Staatssicherheit". Het is uitgevoerd met stoffen met plastic overtrokken draagtekens, bevestigd op een metalen ondergrond.