I 014 Kampforden für Verdienste um Volk und Vaterland in Silber
014 Kampforden für Verdienste um Volk und Vaterland in Silber www.ddrmedailles.nlPapieren draagteken
Links is een papieren draagteken van de "Kampforden für Verdienste um Volk und Vaterland in Silber" afgebeeld. Het is een geel draagteken met drie bruine verticalen banen en daarop zijn twee zilverkleurige gekruiste dolken afgebeeld. Dit draagteken kon worden opgenomen in een "Interimsspange" samen met andere papieren draagtekens, zie dit voorbeeld van een draagteken met verschillende papiertjes die 31 medailles symboliseren.
Draagteken vanaf 1973
Dit draagteken werd vanaf 1973 uitgereikt bij de de "Kampforden für Verdienste um Volk und Vaterland in Silber". Het is een geel draagteken met drie bruine verticalen banen. Daarop is een zilverkleurig metalen element aangebracht dat twee gekruiste dolken symboliseert.
014e Kampforden für Verdienste um Volk und Vaterland in Silber www.ddrmedailles.nl
Draagteken bij medaille type e

Dit draagteken zou worden verstrekt bij een "Kampforden für Verdienste um Volk und Vaterland in Silber" type e. Deze medaille had een zogenaamde "Kriegsband". De medaille zou worden toegekend onder oorlogsomstandigheden. Op het draagteken staan twee gekruiste dolken, met de punten naar boven wijzend. Het draagteken is geel met drie verticale rode strepen, in plaats van bruine strepen.