I 013 Kampforden für Verdienste um Volk und Vaterland in Gold
013 Kampforden für Verdienste um Volk und Vaterland in Gold www.ddrmedailles.nlPapieren draagteken
Links is een papieren draagteken van de medaille "Kampforden für Verdienste um Volk und Vaterland in Gold" afgebeeld. Dit kon worden opgenomen in een "Interimsspange" samen met andere papieren draagtekens, zie dit voorbeeld van een draagteken met verschillende papiertjes die 31 medailles symboliseren.
013e Kampforden für Verdienste um Volk und Vaterland Gold am Kriegsband www.ddrmedailles.nl
013e Kampforden für Verdienste um Volk und Vaterland Gold am Kriegsband www.ddrmedailles.nl
Draagteken bij medaille type e

Dit draagteken zou worden verstrekt bij een "Kampforden für Verdienste um Volk und Vaterland in Gold" type e. Deze medaille had een zogenaamde "Kriegsband". De medaille zou worden toegekend onder oorlogsomstandigheden. Op het draagteken staan twee gekruiste dolken, met de punten naar boven wijzend. Het draagteken is geel met drie verticale rode strepen, in plaats van bruine strepen.
Draagteken Ehm

Het origineel van deze reproductie "Kampforden für Verdienste um Volk und Vaterland in Gold" maakte deel uit van een "Interimsspange" die gedragen werd door Vizeadmiral Dr. Wilhelm Ehm samen met 16 andere draagtekens. Van 1963 tot 1987 was hij chef van de Volksmarine en van 1972 tot 1987 plaatsvervangend minister van Nationale Verdediging.