I 004 Väterlandischer Verdienstorden in Silber

Oorkonde 1975
004c Vaterländischer Verdienstorden in Silber www.ddrmedailles.nl
004c Vaterländischer Verdienstorden in Silber www.ddrmedailles.nl
Een voorbeeld van een oorkonde behorende bij de "Vaterländischer Verdienstorden in Silber". 
Deze oorkonde is uitgereikt aan Gerhard Kühn ter gelegenheid van de "Tag der Republik" op 7 oktober 1975. Kühn was "Arbeitsveteran" te Pfaffroda.
De oorkonde draagt die datum; feitelijke uitreiking vond plaats op 30 september 1975 om 15.00 in het gebouw van de Staatsraad. Hij kreeg de oorkonde uitgereikt door Heinrich Homann - voorzitter van de NDPD.
Kühn was "1. Sekretär der Kreisleitung Staßfurt" en reeds eerder onderscheiden met de "Vaterländischer Verdienstorden in Bronze", de "Verdienstmedaille der Deutschen Demokratischen Republik" en de eretitel "Verdienter Aktivist" .
De oorkonde is facsimile ondertekend door Willi Stoph. Hij was voorzitter van de Staatsraad van 3 oktober 1973 tot en met 29 oktober 1976. 
De onderscheiding is toegekend vanwege erkenning voor bijzondere verdienste bij de opbouw en de ontwikkeling van de maatschappij op socialistische grondslag en de versterking van de Duitse Democratische Republiek. 
De oorkonde is voorzien van een droogstempel met nummer 1.

Tekst oorkonde
DER VORSITZENDE DES STAATSRATES
DER
DEUTSCHEN DEMOKRATISCHEN REPUBLIK
VERLEIHT

GERHARD KÜHN

DEN

VATERLÄNDISCHEN VERDIENSTORDEN
IN SILBER

IN ANERKENNUNG HERVORRAGENDER
VERDIENSTE BEIM AUFBAU UND BEI DER
ENTWICKLUNG DER SOZIALISTISCHEN
GESELLSCHAFTSORDNUNG UND DER STÄRKUNG
DER DEUTSCHEN DEMOKRATISCHEN REPUBLIK

BERLIN, DEN 2. OKTOBER 1975

Uitnodiging voor de uitreiking
004e Vaterländischer Verdienstorden in Silber www.ddrmedailles.nlGerhard Kühn kreeg op 30 september 1975 de "Vaterländischer Verdienstorden in Silber" met bijbehorende oorkonde uitgereikt.  De toekenning van de onderscheiding vond plaats in het gebouw van de Staatsraad. Daartoe werd hij uitgenodigd in het Opera-café (Operncafe) aan Unter den Linden in Berlijn - tussen 13.00 en 13.30. De reis naar Berlijn werd voor hem georganiseerd. Hij werd nadrukkelijk uitgenodigd om de onderscheidingen die hij eerder heeft ontvangen te dragen. De uitnodiging ging uit van het "Büro des Minitsterrates. Abt. Staatliche Auszeichnungen".Foto van de uitreiking
De uitreiking van de "Vaterländischer Verdienstorden in Silber" werd ook gefotografeerd. Hier de vereeuwiging van het heugelijke moment. De ontvanger van de orde - Gerhard Kühn - staat rechts. 
De orde wordt overhandigd door Heinrich Homann (1911 - 1994). Hij was van 1960 tot en met 17 november 1989 plaatsvervangend voorzitter van de Staatsraad en voorzitter van de NDPD (1972 - 1989). NDPD stond voor "National-Demokratische Partei Deutschlands"; een zogenaamde blokpartij.