I 003 Vaterländischer Verdienstorden in Gold

Draagteken bij medailles type f en g (1984 - 1990)
Het rechthoekige draagteken is met overtrokken met zwart-rood-gouden stof. Onder het draagteken zit een metalen beugel bestaande uit viertal eikenbladeren. Type f en g zijn gemaakt van non-ferrometalen. Deze typen draagtekens onderscheiden zich van de andere doordat ze geen schroefjes hebben aan de achterzijde, maar gevouwen stripjes.

Hauptabteilung Filmaufarbeitung

In 1974 kreeg de "Hauptabteilung Filmaufarbeitung" (FA) (hoofdafdeling filmverwerking) de "Vaterländischer Verdienstorden in Gold". De leider van de eenheid Leni Bienia heeft een groot aantal geborduurde emblemen voor de werknemers laten maken. Deze droegen het embleem op hun linkerborst van hun witte jassen en blauwe overalls.
Van 17 december 2003 tot en met 29 februari 2004 werd in het Filmmuseum Wolfen een tentoonstelling georganiseerd over de onderscheidingen in de DDR (Ausstellung "Ausgezeichnet. Zum Auszeichnungswesen der DDR"). Bezoekers konden hun kaartje gratis inwisselen voor een origineel geborduurd embleem van de "Vaterländischer Verdienstorden in Gold".003 Vaterländischer Verdienstorden in Gold www.ddrmedailles.nlDraagteken Erich Mielke
Het afgebeelde stoffen draagteken is een reproductie van het origineel dat gemaakt is voor op het "Gesellschaftsjacke" van Armeegeneral Erich Mielke, de minister van Staatsveiligheid. Hij werd onderscheiden op 7 oktober 1954. Dit draagteken maakt deel uit van een "Interimsspange" waarop 59 verschillende onderscheidingen zijn aangebracht.

003 Vaterländischer Verdienstorden in Gold www.ddrmedailles.nl
Draagteken Horst Stechbarth
Generaloberst Horst Stechbarth (chef van de landstrijdkrachten en plaatsvervangend minister van Nationale Verdediging van 1972 tot en met 1989) is ook onderscheiden met de "Vaterländischer Verdienstorden in Gold". Hier is links afgebeeld reproductie van een stoffen draagteken dat hij droeg als "Interimsspange", duidelijk is te zien de groene achtergrond die erop duidt dat dit draagteken werd gedragen op een uniform van de landmacht. Dit draagteken maakt deel uit van een "Interimsspange" waarop 18 verschillende onderscheidingen zijn aangebracht.