3 Onderscheidingen uitgereikt door sportorganisaties
Armeesportvereinigung Vörwarts (ASV)
De legersportvereniging Voorwaarts is op 1 oktober 1956 gesticht en bestond op het hoogtepunt uit meer dan 500 "Armeesport-gemeinschaften" (ASG) die verdeeld waren over de vijf sportorganisaties: 1. het ministerie van Nationale Vederdiging, 2. landstrijdkrachten, 3. luchtstrijdkrachten / luchtverdediging, 4. Volksmarine en 5. Grenstroepen.

669 Ehrenzeichen der ASV

1164 Schneekristall
Deutscher Turn- und Sportbund der DDR (DTSB)
De "Deutscher Turn- und Sportbund der DDR" (Duitse Sport en Gymnastiek Bond van de DDR) was de laatste zogenaamde massaorganisatie binnen de DDR die werd opgericht (april 1957). Het was de opvolger van de Deutschen Sportausschuß (DS). In de praktijk viel de DTSB direct onder het Centraal Comité van de SED. Onder de DTSB vielen alle sportbonden als die bijvoorbeeld voor handbal, skiën en motorsport. in 1989 had de organisatie 3,7 miljoen leden.

Massensportabzeichen

5413 Sportabzeichen Kinder A
Staatssekretariat für Körperkultur und Sport
Het "Staatliche Komitee für Körperkultur und Sport" (het Nationaal Comité voor Lichamelijke Opvoeding en Sport) is opgericht in 1952 en had als centraal orgaan van de DDR het hoogste gezag over de vraagstukken van lichamelijk opvoeding en sport. Onder invloed van de leidende communistische partij SED had het comité de taak om het socialisme op te bouwen en de klassenstrijd aan te scherpen. 
In 1970 werd het Nationaal Comite omgevormd tot het Staatssecretariaat voor Lichamelijk Opvoeding en Sport ("Staatssekretariat für Körperkultur und Sport"). De SED wilde een verdere concentratie van de staatsmacht, waardoor er gesaneerd werd in de maatschappelijke organisaties. Het principe van centralisatie paste in de leninistische sturingsstijl.