IV 052 Ehrennadel für 25jährige Mitgliedschaft im FDGB 

Type b

Type b van de "Ehrennadel für 25jährige Mitgliedschaft im FDGB" is gemaakt van vernikkeld ijzer. Op de voorzijde staat het logo van de FDGB: de naam van de vakcentrale daaronder een tweetal handen die elkaar de hand drukken. Dit symbool werd ook de SED - de leidende communistische partij - gebruikt, waarmee de verwevenheid van beide organisaties goed zichtbaar wordt.
Onder het logo staat in een rood vlak "25". Links en rechts bevinden zich een zestal laurierblaadjes. De kleur rood is ondoorzichtig geverfd.
De achterzijde kent geen afbeelding: daar is de speld ter bevestiging aangebracht. De achterzijde is glad.

Type c

Type c van de "Ehrennadel für 25jährige Mitgliedschaft im FDGB" is gemaakt van vernikkeld ijzer. Op de voorzijde staat het logo van de FDGB: de naam van de vakcentrale en daaronder een tweetal handen die elkaar de hand drukken. Dit symbool werd ook de SED - de leidende communistische partij - gebruikt, waarmee de verwevenheid van beide organisaties goed zichtbaar wordt.
Onder het logo staat in een rood vlak "25". Links en rechts bevinden zich een zestal laurierblaadjes. De kleur rood is transparant geverfd.
De achterzijde kent geen afbeelding: daar is de speld ter bevestiging aangebracht. Op de achterzijde is een ribbeltjespatroon aangebracht.